Er zijn 22 berichten achtergelaten voor Anna van Splunteren – Leegwater;

 1. Lieve familie van Splunteren,

  Wat verdrietig om te horen dat Anna is overleden, ook al heeft ze een mooie leeftijd bereikt. Door de mooie vriendschap van onze ouders hebben we Anna vaak gezien en van haar genoten; ze was een bijzonder warme, vrolijke en hartelijke vrouw met veel interesse in een ieder. We kunnen ons goed voorstellen dat jullie haar enorm gaan missen en wensen jullie veel sterkte de komende periode. Namens de fam. van Vliet (inclusief Christien die helaas zelf niet meer kan reageren) heel veel liefs, Marjolein

 2. José Riezebos

  Lieve Anna,
  Je was een van de eerst leden van de toen net opgerichte bridgeclub “de Poel” in februari 2003. Allemaal nieuwe bewoners, niemand kende elkaar, maar wat hebben we al die jaren een leuke tijd gehad, vooral het drankje en de vele gesprekken na de bridge, misschien nog wel belangrijker dan de bridge zelf! Later heeft Theo ook nog meegespeeld.
  Fijn je als lid erbij gehad te hebben, altijd goede zin en gezellig.
  We zullen je missen.
  Rust in vrede.
  José Riezebos

 3. Lieve familie,

  de hemel is een prachtige, stralende ster rijker, die voor altijd zal blijven stralen in jullie harten!

  Sterkte met het grote verlies

  Mariette

 4. Lieve Anna bedankt voor de leuke momenten tijdens de bridge en de borrel.Ik zal nog vaak aan je denken aan je blije instelling en optimisme je was een voorbeeld voor velen.

 5. Lieve familie,
  Ik wens jullie veel sterkte toe bij het afscheid van jullie lieve moeder.
  Ik zal mij haar altijd blijven herinneren als die sterke en markante vrouw
  uit Koog aan de Zaan.
  Liefs,
  Hans Brouwer

 6. Lieve Peter en Simone en alle andere familieleden,
  Ik wil jullie allemaal condoleren en veel kracht en sterkte toewensen met het verlies van Anna. Ik herinner me haar als een prachtige vrouw met een duidelijke wil, en met zo’n groot gezin is dat natuurlijk een must. Vandaag nemen jullie afscheid van de Mater Familias, en tegelijkertijd leeft voort in haar mooie familie.
  Liefs van Shirley, Michelle en Albert-Jan

 7. Lieve familie. Ik wens jullie heel veel kracht en sterkte met het verlies van jullie moeder,schoonmoeder en oma.
  Koester de mooie herinneringen❤️
  Liefs
  Pauline Rekoert-Kiksen de Ruiter

 8. Lieve allemaal,
  Anna (voor mij toch nog tante Ans) zag ik na lange tijd terug in haar aanleunwoning in Amstelveen. Ik geloof wel dat ik zelf al oma was. Of is het toch langer geleden en hadden we het over mijn dochter en niet mijn kleinkind? Tante Ans was heel lief, belangstellend en zacht. Ze sprak een beetje zachter en slepender. Maar zo helder als glas. Ze vroeg natuurlijk naar Erik die ze als vriend van Bram kende. Ze had mij gekoppeld aan bridgevriendin Bep Kruisman. Op een of andere manier kwam uit dat tante Ans familie van tante Nel was, ja die van Oom Peter. Zo ontdekten ze samen dat Bep de ex was van mijn halfbroer Jan. Ze belde me of ik een keer met Bep wilde afspreken want die wilde het kleine ukkie dat ik toen was, wel eens spreken. Bep woonde aan de overkant van de straat en zo bezocht ik meteen jullie moeder. Vertellen over hoe het bij Bep was. En ven later: ‘Weet je het van Bram? ’ gniffelde ze. Op zijn leeftijd nog, zei ze ondeugend. Zei ze nou daten of iets met vriendin? Ze had pret in haar ogen.
  Natuurlijk zou ik nóg eens komen. Zoals zoveel beloftes niet worden nagekomen, heb ik dat niet gedaan. Ik had wel heel leuk contact met haar. Zo anders dan vroeger toen ik kind was. Het was echt leuk om haar te bezoeken en over de familie te praten, dat ze bridgen nog zo leuk vond en goh dat ik een adoptiekind had en nog altijd met Eik was.
  Ik ervoer haar zo anders dan vroeger. Tante Ans was voor mij een beetje veel en groot. Dan kwam ik als nichtje bij jullie op bezoek. Voor het eten nam ze me apart. ‘Moet je goed luisteren Patriet. Het gaat hier een beetje anders dan je gewend bent. Je moet niet beleefd zitten wachten maar snel opscheppen net als de anderen, anders heb je niets.’ Zaten we eenmaal aan tafel, riep ze dat jullie even stil moesten zijn. Of jullie een beetje rekening met me wilde houden, ‘want Patriet is enig kind en die is niks gewend.’ Het was allemaal goed bedoeld maar ik ging dan toch een beetje door de grond.
  De laatste keer dat ik haar zag, was denk ik bij de crematie van Oom Pim. Still going strong. Nu is ze er niet meer en ze deed het zo goed na haar ‘attack’. Op facebook zag ik wel dat ze aan aandacht van de familie niet te kort kwam. Ik denk dat ze een mooi leven heeft gehad hoewel haar Theo wel te jong is gestorven.
  Ik wens jullie allemaal veel sterkte met een moederloos leven. Ik leid dat al jaren en alhoewel het slijt vind ik dat nog steeds niet leuk. Gelukkig hebben jullie elkaar. Ik denk met name aan Jon die naar ik begrijp haar partner heeft verloren en nog maar heel kortgeleden. Dan heb je je moeder juist nodig. Erik en ik gaan morgen naar de livestream kijken.
  Liefs en alle goeds voor jullie allemaal

  Patricia, ook namens Erik

 9. Beste familie van Splunteren, gecondoleerd met het overlijden van jullie moeder, oma en overgrootmoeder.
  Mijn ouders Hein en Truus Bleker hebben zeer veel mooie momenten met Anna en Theo gehad .

 10. Lieve familie,

  Een markante en lieve vrouw is er helaas niet meer. Ik heb heel goede herinneringen aan Anna en natuurlijk ook aan Theo. Vooral door haar werk voor de Zaanse Sport Jumelage mocht ik ook meerdere keren hier aan meedoen met Theo en Thomas. Anna kon als geen ander zaken goed regelen en was het krachtige boegbeeld van de Jumelage!
  Jullie hadden volgens mij prachtige ouders en zo zal ik ze ook blijven herinneren.
  Veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

  Lieve groetjes,
  Tom ( en A3 ) Bakker

 11. Lieve Anna, ik heb je maar betrekkelijk kort gekend via de bridgeclub op vrijdagmiddag.

  Altijd opgewekt en in voor een praatje.
  We zullen je missen.

 12. Lieve familie,
  Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder, schoonmoeder en oma.
  We wensen jullie heel veel sterkte met dit grote verlies.

  Liefs,
  Annemiek Anten Okke Hooites Julia&Marijn

 13. Anna ik heb je leren kennen op de bridgeclub van Huize aan de Poel.
  Je was zo,n mooie lieve vrouw.Ondanks je handicap bleef je de moed en je gevoel voor humor erin houden.
  Anna rust zacht je bridge vriend .
  Ton Peperkoorn.

 14. Cecile Kettenis

  Anna, Julianastraat, groot, verzorgd en bovenal actief.
  “Je hoeft mij geen mevrouw van Splunteren te noemen hoor, zei zij, zeg maar Anna”.
  En ik kon het niet.
  Want zij straalde iets uit wat voor mij bij een mevrouw hoorde, wel een bijzondere mevrouw, geen doorsnee mevrouw.
  En natuurlijk de moeder van mijn vriendin Jon en van de jongens, in mijn ogen een groot gezin.
  Kat Poekie kon er ook wel bij, evenals een ietwat vals hondje die niet lang bleef.
  Al met al een bruisend gezin met haar als moederkloek. Daar kon je niet omheen.
  Samen met Theo werd er van alles en nog wat georganiseerd, mijn ouders kwamen ook in de vriendenkring waar heel wat feestjes gevierd werden.
  Ik vond er niks aan dat de hele familie naar de Sportlaan ging, de reuring in ons leuke straatje werd minder. Toch altijd contact blijven houden en haar leven op afstand gevolgd. Jon praatte ons wel bij gedurende de jaren die volgden.
  Anna gebruikte regelmatig het woord “geestig”, dus als ik dat nu hoor denk ik onmiddellijk aan haar.
  Ik hoop dat de mooie herinneringen aan jullie lieve moeder jullie zullen troosten.
  Met respect neem ik afscheid van die lieve mevrouw van Splunteren.
  Dag Anna.
  Cecile

 15. Lieve familie Van Splunteren.
  Wat intens treurig is het voor jullie om Anna niet meer onder jullie te hebben. We lijden diep met jullie mee.
  We danken jullie voor de prachtige foto van Anna op de rouwkaart ( gemaakt door Peter?).
  In haar blik ligt zoveel van wat haar bepaald heeft in de relatie met ons. Anna’s vader zit er prominent in, en voor mij een hele bof: Bram.
  Anna’s vader heeft voor ons heel erg bepaald wat Anna is voor ons: een trouwe onvergetelijk innemende drijvende kracht.
  Anna’s vader dreef me vaak van de route voor zijn pakhuis Welgelegen op het Zuideinde, omdat ik met mijn postkarretje in de weg liep. Hij moest niet belemmerd worden in zijn krachtige pedaalslagen: tijd is geld en postambtenaren zijn traag. Maar de deze regelmatige botsingen hebben niet verhinderd dat we op elkaar gesteld raakten.
  Anna kon je ook weg drijven en toch zorgen dat je intens gesteld op elkaar kon raken. Als op de Sportstraat 12, in het begin van de vriendschap met Bram, de gehaktballen klaar waren, dreef Anna mij met zachte dwang het huis uit.. Zij moest uitkomen met de financiële middelen en dus ook met de gehaktballen. Anna had overduidelijk het zakelijke inzicht geërfd van haar vader en heeft dat in ruime mate overgeërfd aan haar kinderen.
  Wij zijn trots op Anna met haar ondernemingszin en het vermogen mensen bij elkaar te brengen.
  Dat merkte ik op de verjaardagen. Maar het lukte Anna ook voor de hele Zaanstreek: voor de jumelage was zij eveneens de drijvende kracht. En gelukkig wordt zij in Zaanstad geëerd met de legpenning en het ereburgerschap van Neuköln èn een eigen lemma in de Zaanwiki!
  Op de prachtige foto glimlacht Anna vriendelijk. In de lach zit niet alleen vriendelijkheid maar ook altijd wat spot en “een maak je nou niet dik” (had ze natuurlijk van haar vader). Hoe vaak heb ik Anna niet in mijn hoofd als effectief voorbeeld gehad om depressieve managers tot daadkracht te brengen.
  Anna is intens trouw. Mijn verjaardag is mijn verjaardag niet meer zonder haar kaartje en het steeds moeilijker uitgevoerde gesprek dat er daarna altijd volgde.
  Lieve familie, alle troost en sterkte en wij delen jullie verlies van onvergetelijke Anna.

 16. Lang geleden, op een zonnige lentedag in mei…
  Verscheen Anna, 29 jaar jong in mijn leven
  Mam van 4 met nog twee voor de boeg
  Naast haar rol als moeder vervulde ze een vracht aan bijrollen
  En bepaald niet in de schaduw
  Grenzeloos, op en top vrouw
  Initiatiefrijk en stralend
  Een rolmodel
  Ze deed er toe en hoe
  En in de lente van 2021
  61 jaar na onze ontmoeting
  Nam ze een nieuwe afslag
  En laat een onuitwisbare herinnering achter
  Een ode aan een rijk en veelzijdig leven
  Haar leven.

  Monique

 17. Lieve fam,
  Heel veel sterkte met het verlies van jullie moeder,schoonmoeder,oma en overgrootmoeder.
  Getroost door de vele mooie herinneringen die jullie zullen bewaren en koesteren.
  Liefs Jan en truus.

 18. Lieve Anna
  Wat zal ik jou missen .
  Het was altijd een feest om bij jou te zijn je zal voor altijd in mijn hartje blijven .mooi en bijzonder mens love jou Allways .

 19. Beste familie van Splunteren,
  Onze welgemeende condoleances bij het overlijden van jullie moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder.
  Wij zullen uit de Koogse tijd de vele goede en plezierige contacten bewaren, die wij met haar hadden.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte met de verwerking van dit enorme verlies.
  In gedachten bij jullie,
  Coby en Pim Houthuijse

 20. Knuffel

  Een knuffel voor je tranen
  Een knuffel voor gemis
  Een knuffel vol met liefs en troost
  Omdat het soms zo moeilijk is.

 21. Anna ken ik vanuit mijn IBM tijd. Ze werkte bij mij eerst als telefoniste en daarna als secretaresse. Ik ken haar als een heel enthousiast persoon en een enorm gevoel voor het organiseren van allerlei zaken. Ze deed dit met volle overgave. Ze was ook een echte Zaanse en menigmaal hoorden wij ook de enthousiaste verhalen over de Zaanse Schans en Koog aan de Zaan. Na mijn pensionering heb ik nog een aantal jaren contact met haar gehad, maar dat ging na haar attaque steeds moeilijker.
  Anna rust in vrede.

  R. Hageman

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar Boven