Ann Vollering

19 juni 1936

9 maart 2021

Er zijn 34 berichten achtergelaten voor Ann Vollering;

 1. Tineke Beuse

  Beste Ann, wat heb jij veel betekend voor het vrouwentrefcenrum. Wij vrouwen vormden een hechte groep. Maanda 8 maart was het Internationale Vrouwendag, en heb ik een gedicht gemaakt voor vrouwen en deze bij andere vrouwen die ik kende in de brievenbus gedaan maar van jou had ik geen adres totdat ik vandaag in de krant de overlijdingsadvertentie las.
  Bij deze alsnog het gedicht aangeboden aan degenen die je achterlaat.
  Ann, ik heb mooie en lieve herinneringen aan jou.

 2. William vollering

  Lieve Familie,
  Gecondoleerd met het verlies van Tante Ann.
  XXX William Vollering

 3. Lieve familie,
  Helaas heb ik jullie moeder te weinig ontmoet. De keren dat ik haar sprak kwam zij over als vriendelijk en geïnteresseerd in de wereld om haar heen. Zoals jullie zelf ook al schreven: belangstellend.
  Wat zullen jullie haar gaan missen!
  De mooie herinneringen aan haar zullen jullie vast steunen om het verlies van jullie dierbare moeder te verwerken. En zover ik haar ken, zal zij extra trots (want trots was ze natuurlijk al) op jullie zijn, hoe jullie haar hebben begeleid in de laatste weken van haar leven.
  Warme groet,
  Jim & Corry

 4. Jetty Dijkema

  Lieve familie van Ann en Ab,
  Dankbaar kijk ik terug op de vriendschap tussen Ann en mij die vele jaren ons leven heeft gekleurd. Zij begon ongeveer 25 jaar geleden in tijden dat wij allebei door grote veranderingen heen gingen. We gingen samen dagjes uit of op vakantie. Ook troffen we elkaar in het vrouwenwerk in Uithoorn en niet te vergeten de Vrouw&Geloof groep.
  Wat hebben wij veel uitgewisseld…! Ik heb hier heel goede en dierbare herinneringen aan.
  Het deed mij goed om Ann te mogen begeleiden, met jullie en anderen, naar de plek waar een laatste afscheid kon plaats vinden tijdens een prachtige ceremonie. De grote liefde om de plek waar Ann lag was zo voelbaar! Ik was zeer geraakt door de cirkelbeweging die beide dochters maakten rond de kist van hun moeder onder de klanken van Ave Maria…Ann is liefdevol herdacht. Nogmaals dank dat ik daar getuige van mocht zijn.
  Mijn gedachten gaan in dit verband speciaal naar Ab die om gezondheidsredenen niet aanwezig kon zijn. Dit moet een diep verdriet geven…
  In de tijd die komt valt veel te regelen. Er is dan nog geen tijd voor stilte om stil te staan bij het heengaan van jullie dierbare. Die komt..en dan hoop ik dat naast de tranen die vrijkomen ook de ruimte daar is om je te realiseren dat Ann in veilige en liefdevolle handen is..
  Ik wens jullie sterkte en kracht.
  Hartelijke groet,
  Jetty Dijkema

 5. lieve kinderen, kleinkinderen en Ab

  gecondoleerd met het verlies van An.
  ik wens jullie heel veel sterkte.
  Agnes de Kuijer

 6. Lieve familie,

  Heel veel sterkte met het verlies van jullie moeder en oma.
  Mogen alle fijne herinneringen aan haar jullie de kracht geven om zonder haar
  verder te gaan.
  Groet, Karin de Kuijer

 7. Lieve Marion, zus en andere familieleden.
  Vandaag een kaarsje.
  Voor mama
  Voor kracht en zacht voor jullie!

  Liefs

 8. Lieve Marjon,

  Sterkte.
  Mijn Japanse vriendin vertelde me eens dat in de Japanse Shinto -natuurreligie de overledene een nieuwe naam krijgt, omdat zij of hij na de dood weer in een nieuwe relatie met je krijgt, ontdaan van aardse irritaties en futiliteiten, alleen de essentie blijft over en daarom ook die nieuwe naam. Ik wens je een mooie nieuwe relatie met haar, sterkte met het afscheid nemen. Aliona

 9. Carla van Os

  Lieve familie,
  Heel veel sterkte met dit verlies.
  Hou de mooie herinneringen vast jullie moeder, oma, overgrootoma en levenspartner.

  Liefs Paul en Carla

 10. Gecondoleerd met verlies van jullie moeder en oma en sterkte voor de komende tijd gewenst wanneer jullie haar gaan missen , Gerard Hoogervorst.

 11. Lieve Marjon, omdat ik je moeder ken via jou, mijn zo dierbare vriendin, jou aan haar te danken heb. Voor jou en haar en moeder Aarde. Veel sterkte en zachte herinneringen voor jullie allemaal.

  EERSTE HUIS

  Het was een eerste huis
  als alle eerste huizen en
  ook al eens bewoond.
  Het wiegde bovenaards
  een oceaan.
  Er was geen maan
  geen en geen vloed.
  Het zong in baren
  aardedonker vol.

  Daar deinde jij circulair
  geworteld en aangelijnd.
  Je waste en gedijde
  in je bloedeigen biotoop.
  Tot plots –
  Je bedding verdween
  gorgelend in een enge trog.
  De kustlijn kromp ineen
  – o wee o wee –
  stuwde jou door dat nauw
  schollen schoven
  weken en dreven
  je een helle ruimte in.

  Je landde
  in gewassen handen.
  Je schrok je longen open
  schreide rivieren uit hun bron.
  De streng werd doorgesneden
  de stroom gestelpt en ingedamd.
  Je werd aangelegd en omarmd.
  Je mond zocht en zoog
  zilt verdronk in zoet.

  En je vergat.

  Erna

 12. Annieck & Ted

  Lieve Ann
  Voordat Marjon en ik onze flat op de William Boothlaan kregen, heeft U mij als jonge vrouw uit Brabant hartelijk thuis in de Kwakel ontvangen. Ik kan me nog herinneren dat we ontzettend verwend werden met heerlijke maaltijden en U was altijd heel attent, pico bello verzorgd, bedacht gesproken, met een lieve lach.
  Ik ben in gedachten vandaag bij jou en jouw familie.
  Met liefde uit Thalwil *

 13. Tineke en Guy, Belgie

  Lieve Ann en lieve familie,
  Wij hebben de laatste jaren wat minder contact door de afstand maar toch voelen wij ons nauw verbonden met jullie. Vanaf de HP tijd zagen wij Marjon’s ma op verjaardagen en haar huwelijk met Boudewijn. Je beseft dan niet dat je haar voor de laatste keer ziet… Wij vonden Ann een heel enthousiaste en sterke persoonlijkheid. Aan iedereen willen wij graag onze innige deelneming geven en onze gedachten zijn bij jullie. Veel sterke allemaal met dit enorme verlies.

 14. Ann Vollering

  Een krachtige persoonlijkheid en een zeer wijze vrouw.
  Voor mij ben je de moeder van mijn lieve vriendin Lianne.

  Heel veel sterkte aan al je dierbaren die jou zullen missen.

  Lieve groet, Marry

 15. Els & Dirk Plasmeijer

  Beste familie en Ab,
  Heel veel sterkte met het grote verlies van een betrokken en belangstellende vrouw. Ze was altijd in voor een gesprek op de verjaardagen bij Anton en Lianne. Vanuit de Stichting De Kwakel Toen & Nu, kregen wij prachtige oude kleuterschool foto’s van juffrouw Ann. Die wij konden gebruiken op schoolreünies en bij Nostalgische avonden en in december uitgekomen Ut Quakeltje. Daar heeft Ann nog vele antwoorden gegeven in november op vragen van de oude kleuterschool. Onze dank was groot hiervoor, wij zullen dit erfgoed goed bewaken. Nogmaals heel veel sterkte met dit grote verlies van deze lieve vrouw, Els & Dirk Plasmeijer

 16. Jan van Wijk

  Beste AB en familie,
  Allereerst wil ik jullie van harte condoleren met dit grote verlies.
  Als voorzitter van de Club offeren bd van de Prinses Margrietkazerne te Wezep, maakte ik jullie als trouwe bezoekers altijd mee op ons jaarlijks nieuwjaarsdiner.
  Ann zal ik blijven herinneren als een hartelijke en belangstellende vrouw.
  We zullen haar missen!
  AB en familie, ik wens jullie heel veel sterkte en Gods nabijheid.

 17. CORRY VAN DIJK

  MOOIE HERINNERINGEN PASSEREN MIJN GEDACHTEN ZOVEEL JAAR CONTACT GEHAD HET MAAKT ME VERDRIETIG EN DAT ZAL VOOR JULLIE HET ZELFDE ZIJN EEN LIEF EN FIJN PERSOON IS HEEN GEGAAN

  STERKTE ALLEMAALEN ONTHOUD DE MOOIE MOMENTEN MET ANN

 18. Lieve An,

  Ik heb je gekend als een lieve vrouw en belangstellend voor anderen. Gezellige gesprekken op verjaardagen. Het zal een groot gemis zijn voor iedereen. Ik wens iedereen heel veel sterkte met dit verlies.

  Liefs Nelly

 19. Beste familie en Ab,
  mijn deelneming met het overlijden van Ann. Hoe oud iemand ook is, altijd ontstaat er een leegte als iemand uit je leven verdwijnt. Maar zo lang je over haar blijft spreken blijft ze aanwezig.
  Ik heb een speciale herinnering aan Ann: ik had namelijk voor ik bij haar thuis kwam toen ze nog bij de kwekerij woonde, nog nooit zulke mooie witte rozen gezien. Dat is me altijd bijgebleven.
  Veel sterkte, morgen en in de komende tijd.
  Evie van der Honing

 20. Lieve Ann,

  Je ontmoette Thea heel lang geleden op Kleuterschool de Robbedoes in De Kwakel. Twee kleurjuffen, die een enorme klik bleken te hebben. Er ontstond vanuit deze samenwerking een intense diepgaande vriendschap. Jullie hebben veel lief en leed met elkaar gedeeld en samen met nog twee andere kleuterjuffen zagen jullie elkaar zo wie zo een paar keer per jaar.
  Ann wij omschrijven jou als liefde, warmte, gezellig en altijd geïnteresseerd in de medemens. Iemand waar je zo blij van wordt als je haar stem hoort. Het idee dat je er was heeft ons de afgelopen jaren, nadat Thea is overleden veel steun gegeven. We weten gewoon dat jullie nu weer samen zijn, al is het niet fysiek.

  We gunnen jou nu de rust die je hebt gevonden en zijn heel dankbaar dat we deel hebben mogen uitmaken van jouw leven!

  Natuurlijk ook alle liefs en sterkte voor Ab en je kinderen/kleinkinderen.

  Van Frans (echtgenoot van Thea) en Esther (dochter van Thea)

 21. Lieve Ann,
  Bijna 40 jaar heb ik u mogen kennen als moeder van mijn vriendin Marjon. Het was altijd fijn u te zien en te spreken. Vooral de verhalen over ons gezin van vroeger vond ik geweldig. U belde me na het overlijden van mijn moeder en dat heb ik enorm gewaardeerd. Uw leven was niet altijd gemakkelijk en zeker niet na de dood van Richard. Ik ben ervan overtuigd dat jullie elkaar gaan zien daarboven. Heb het goed met elkaar. Ik zal u missen en wens Lianne en Marjon heel, heel veel sterkte met het verlies van jullie moeder en het verwerken van de pijn en leegte die ze achterlaat. Ook voor Ab, Anton, Boudewijn en kleinkinderen heel veel sterkte gewenst.

 22. Corry van Dijk

  lieve Ann, Ab en familie
  Wat een gemis voor jullie allemaal en probeert elkaar te steunen in deze moeilijke tijd.
  Ann ken ik al 70 jaar eens zijn we met 4 vriendinnen naar Parijs geweest om onze vriendschap van 50 jaar en na 10 jaar ook nog eens te vieren wat was dat gezellig met elkaar.
  De laatste jaren via de telefoon konden we onze verhalen kwijt en dan was een poosje kletsen
  heel veel waard
  Ann ik vond je moedig toen je alleen verder je schepen verbrandden en opnieuw begon,
  fijn dat je Ab toen ontmoette en heel veel jaren samen het geluk hebben gevonden.
  Veel kracht wens ik jullie allemaal toe.

 23. Beste buurman Rommers en familie,

  Met fijne herinneringen denken wij terug aan onze buurvrouw uit Zwolle. Wij kennen haar als een gezellige, betrokken vrouw waar we mooie gesprekken mee hadden. We genoten er van om te zien hoe zij samen met meneer Rommers in het leven stond. De mooie reizen die jullie maakten.
  Wij wensen jullie veel sterkte met dit grote verlies.
  Hartelijke groet, fam. Teggelove

 24. Beste buurman Rommers en (klein)kinderen van Ann,
  Wat verdrietig dat het zo snel is gegaan. Bijna 15 jaar geleden leerden we elkaar kennen, omdat wij met ons gezin in Zwolle naast u kwam wonen. Als ik denk aan Ann, komen haar hartelijke belangstelling en genieten naar boven. Wat hebben we veel mooie gesprekjes gehad in de tuin. En ook diepere gesprekken in moeilijke situaties van u of ons. Wat leefde Ann mee met de ziekte van mijn Hettie en ook na haar overlijden. Altijd vroeg ze naar de kinderen.
  Samen werkten we in de tuin met een gezamenlijk grasveld. De laatste jaren miste ik dat al. Het ouder worden werd zichtbaar, maar dat mooie lieve karakter bleef. Ik wens jullie als kinderen en kleinkinderen sterkte en troost toe bij het verlies van jullie lieve moeder en oma. En buurman Rommers Gods nabijheid nu u voor de tweede keer uw lieveling moet loslaten. Ik zal de vele mooie herinneringen koesteren. Jullie waren een cadeau voor ons hele gezin.

 25. Kees en Marijke

  Lieve Ab en familie van Ann,
  Kees en ik willen jou, Ab en familie van Ann van harte condoleren met het verlies van Ann.
  en veel sterkte en Gods kracht toewensen in jullie verwerking met jullie verlis.

  Ann belde mijzelf een paar weken geleden om het slechte nieuws te vertellen en nu is ze al heengegaan. Ik schreef haar een brief met een begeleidend zegebede van St.Patrick als laatste steun.

  Boven de overlijdenskaart staan veel goede eigenschappen van Ann ,waar ik nog een paar aan toe zou willen voegen.

  Zij was een gelovige vrouw. Ze had uitstraling, ze was open , Integer ,attent , vriendelijk ,trouw en betrouwbaar.

  Wij zijn dankbaar dat we haar hebben gekend en voor altijd in ons hart.

  lieve groet
  Kees en Marijke Deinema

 26. Lieve lieve Ann, wat zullen we je aandacht en liefde missen! Mijn moeder, Len, liep graag bij jou en Ab binnen voor borrel of koffie of thee. Ik was altijd blij om je weer even te zien bij mijn moeder, als je er weer eens binnenwipte. Intense en vooral eerlijke gesprekjes die niet over niks gingen. Als ik me bedenk wat wij deelden, dat deel ik niet zo vaak met mensen. Bijzonder hoe jij woorden kon geven aan het leven en wat er gaande was. Ons laatste gesprek over jouw ziekte was ook kort, krachtig en liefdevol. Mijn moeder is blij en dankbaar dat ze jou en Ab als buren heeft leren kennen!
  Ab en familie, wat een bijzondere vrouw is Ann en wat zal de klap hard aan komen. Ze blijft in hart en onze gedachten bij ons. Haar opmerkingen en lach blijven als echo doorgaan.
  Heel veel sterkte en liefs!
  Namens mijn moeder, Len, Hugo.

 27. Trijneke Blom-Post

  Beste familie en Ab,

  Mijn deelneming met het overlijden van jullie moeder, schoonmoeder, oma, overgrootoma en Ab.
  Haar leven heeft zich gekenmerkt door ingrijpende en intens verdrietige gebeurtenissen, daarnaast zijn er ook hele mooie en liefdevolle periodes geweest.
  Toen jij, Ab in haar leven was gekomen, veranderde er veel voor haar. Samen konden jullie genieten van prachtige reizen naar allerlei bestemmingen.
  Nu is er het afscheid van haar die jullie zo lief is. Haar plaats is nu leeg en die leegte doet zich voelen voor jullie als kinderen en kleinkinderen en voor jou Ab.
  Van harte wens ik jullie allen toe dat de herinnering aan wie zij was jullie troost biedt.

  Met een meelevende groet,
  Trijneke Blom-Post

 28. Kinderen en kleinkinderen,
  Mijn medeleven met het verlies van jullie moeder en oma.
  Ab,
  Mijn medeleven met het verlies van jouw Ann.
  Hartelijke groet, Ans Eliens

 29. Emmy van Noort

  1955-2021 66 jaar vriendschap met woorden uit het hart. Dankbaarheid aan mij geuit de laatste week voor haar heengaan.Dankbaarheid aan haar voor de stille aandacht zo liefdevol en nu weer in stil gebed. Dat zij moge ruste in vrede bij onze goede Herder in eeuwigheid.
  Kees van Bockxmeer Voorhout.

  De Pastoor vroeg mij dit te sturen.Hij was aangedaan maar heel dankbaar dat hij jullie moeder nog een week geleden heeft gesproken.Hij vertelde mij vaak hoe goed Ann voor hem is geweest !

 30. Aad en Riël Nootebos

  We kenden Ann als de partner van onze oom Ab. We zagen elkaar niet vaak, zo’n twee keer per jaar bij de verjaardagen van mijn ouders. Elk jaar waren ze van de partij. De laatste keer dat wij hen gesproken hebben, was in het verpleeghuis in Amstelveen waar mijn vader verbleef, enkele weken voor zijn overlijden
  We herinneren ons Ann als een vrouw die altijd haar belangstelling liet blijken. Ze vond altijd wel een paar momenten om even goed met je te praten. Ze kon goed luisteren en gaf je het gevoel dat het interessant was wat je te vertellen had.
  Een week na de verjaardag van oom Ab hoorden we dat Ann ernstig ziek was en dat Ab en Ann noodgedwongen afscheid van elkaar moesten nemen. Dat lijkt me na 22 jaar zeker niet makkelijk.
  We hopen dat jullie haar een waardig afscheid kunnen geven waar jullie met een goed gevoel op terug kunnen kijken en wensen jullie veel sterkte de komende periode.

  Aad en Riël Nootebos

 31. dag kinderen en kleinkinderen van Ann en Ab,
  Toch schrik je van haar overlijdensbericht, het was bekend maar toch. Ann leerde ik- al weer veel jaren geleden-kennen als de partner van Ab. Ab was een collega van mijn overleden man. Toen Ann in beeld kwam was het meteen goed en vertrouwd. Ann, een lief mens, hartelijk, meelevend en altijd belangstellend. Het overlijden van haar zoon was intens triest.
  We hebben veel(militaire) bijeenkomsten gehad met elkaar. Altijd fijn als ook Ann er was. Voor Ab zal nu weer een moeilijke periode aanbreken, evenals voor jullie als kinderen en kleinkinderen.
  Heb het goed met elkaar en probeer een ander tot steun te zijn in deze verdrietige periode. Een waardevol mens ging van ons heen!
  Hartelijke groet, Hanneke van Veen

 32. Sonja Bruning

  Lieve goede en trouwe vriendin Ann,
  We hebben elkaar in het Vrouwentrefcenrum ontmoet. Jij maakte onderdeel uit van de Poeziegroep. Je was bijna altijd aanwezig bij de traditionele activiteiten (Nieuwjaarsdag, 8 maart internationale vrouwendag enz.), die werden georganiseerd in het V.T.C.
  Je stond nooit op de voorgrond maar deed op een gezellige manier mee met de bijeenkomsten , die we vele jaren bij elkaar thuis en elders vierden. Vooral de spectaculaire boottochten in Loosdrecht bij Aad waar we in picnicten waren onvergetelijk . Zo leerden we elkaar goed kennen! Je kon enthousiast vertellen over je kinderen, kleinkinderen enz. Met je vriend Ab maakte je vele reizen, dat vond je een rijke aanvulling.
  Op het laatst werd het allemaal zwaarder, je kreeg vervelende ongelukjes te verduren.
  Het was geruststellend te weten dat je op het eind van je leven op een liefdevolle manier verzorgd werd door je dochters Lianne en Marion en overigen .
  Het ga je goed in het ‘paradijs’ , lieve Ann, misschien komen we elkaar nog tegen, ik zal je missen, een zoen van je vriendin in het vrouwen ‘werk’ Sonja

 33. Lieve mevrouw Vollering,

  U was ooit mijn kleuterjuf en wat heb ik daar fijne herinneringen aan. U maakte het einde van mijn kleutertijd tot een fijne tijd. Jaren later hebben wij elkaar weer ontmoet en gezellig bijgepraat. Vanaf dat moment besloten we elkaar regelmatig te zien, onder het genot van koffie met iets lekkers konden we uren met elkaar kletsen. We belden elkaar ook tussentijds en stuurden elkaar kaartjes met verjaardagen/feestdagen. U was een zeer hartelijk en warm persoon, zó zal ik u altijd blijven herinneren.

  Rust zacht lieve mevrouw Vollering, ik zal u nooit vergeten.

 34. Jasper akkerman

  Lieve Ann,

  Ik heb u ruim anderhalf jaar geleden leren kennen als oma Flat. De oma van mijn vriendin Laura. Samen met Laura ben ik bij u en Ab op bezoek geweest en het was gelijk een zeer fijne warme ontmoeting. In de korte tijd dat ik u heb leren kennen heb ik u ervaren als een zeer fijn, betrokken en lief persoon. Verdrietig dat ik u niet nog beter heb mogen leren kennen maar desondanks heel erg bedankt voor de fijne herinnering.

  Ik beloof altijd goed voor u kleindochter te zorgen en zal u aanstaande achterkleinkind vol trots vertellen wat voor fijn persoon u was.

  Rust zacht.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar Boven