Cor Wambach

3 maart 1931

24 februari 2021

Er zijn 23 berichten achtergelaten voor Cor Wambach;

 1. zr. Esther Zonjee

  Lieve allemaal, ik ben heel dankbaar dat ik het afscheid alsnog een beetje heb kunnen meemaken door de opname achteraf te kunnen zien. De heel markante man die jullie partner, vader en opa was, kwam heel goed en herkenbaar naar voren. Door de foto’s heb ik ook gezien hoe zwaar de laatste jaren moeten zijn geweest. Mijn diepe respect voor je liefde en zorg Lida!
  Ik realiseer me dat ik Cor vooral heb meegemaakt op een van de dieptepunten van zijn leven, in alle kwetsbaarheid die dat bracht. Zelfs toen was hij onvergetelijk en ongeweten ook een leermeester voor mij in mijn verdere leven.
  Ik ben heel dankbaar dat ik hem heb mogen kennen en dat we veertig jaar lang de lijn hebben behouden. Dat hij mag rusten in vrede en voor jullie allemaal veel steun aan elkaar en bemoediging voor het gemis.
  Lieve groet, Marie-José

 2. Hubert en Loes Peeperkorn

  Lieve Lida,
  Ook wij namen vandaag afscheid van je grote liefde, van Cor. We condoleren jou en de (klein)kinderen met dit grote verlies.
  Wat een fijne man was hij. Dat bleek ons nog maar eens uit al die mooie herinneringen die we te horen kregen.
  Maar nieuw was dat natuurlijk niet. Al die jaren, ook al waren onze contacten maar beperkt, wisten we dat Cor je heel gelukkig heeft gemaakt. En dat gunden we je van harte.
  Andersom was het niet anders. Dat hoorden we vandaag ook maar weer: Cor heeft met jou een grote liefde gevonden die zijn leven compleet wist te maken.
  Nu moet je verder zonder Cor. Maar al die mooie, fijne en vrolijke herinneringen aan jullie leven samen zullen je daarbij helpen – samen met de kinderen en kleinkinderen kunnen jullie er over praten en op terug kijken.
  Afscheid nemen via streaming blijft behelpen. Toch vonden we het fijn dat we op deze manier met je mee konden leven.
  We wensen je heel veel sterkte met het verwerken van het verdriet. De leegte die Cor achterlaat is groot. Hopelijk troost het je dat hij zijn rust heeft gevonden.
  Wie weet tot ziens, Lida.
  Heel veel groeten van
  Hubert en Loes

 3. Herinneringen aan Cor zijn er genoeg.
  Altijd geïnteresseerd en dankbaar als je kwam buurten in Mijdrecht.
  Maar ook voorheen het camperen met de familie en dan het geduld en enthousiasme met onze (toen nog kleine) kinderen. Vol overgave ging Cor dan met ze aan de slag om de luifel oid op te zetten.Ze mochten helpen met water halen, etc.
  Alles werd rustig uitgelegd en iedereen had er schik in.
  Of de logeerpartijtjes die zij bij jullie hadden.
  Cor haalde zijn oude treinbaan uit het stof en daar ging hij op z’n knieën hoor. Die baan werd opgezet hoe dan ook!
  Wat een enthousiasme.
  En zo zijn er natuurlijk mede ook door Lida, nog meer mooie herinneringen die we gaan koesteren.
  Sterkte voor iedereen die hem lief had. Voor nu en de komende periode.
  Maar speciaal voor Lida. Er was veel zorg de laatste tijd. Dat viel niet mee. En ook al is er na zo ’n mooi leven, nu
  ‘ berusting ‘, het verdriet en gemis is er niet minder om.

 4. Hallo Lida,
  Nogmaals gecondoleerd. Mooie dienst, waardig afscheid. Helemaal van deze tijd. Qua techniek zou Cor het fantastisch hebben gevonden.

  Sterkte de komende tijd
  Pieter Schouw en Benedicte de Vries

 5. Dag lieve Cor, hopelijk heb je rust gevonden.
  Afscheid nemen met z’n allen op je 90ste verjaardag. Iedereen bij elkaar die van je houden.
  Lieve Lida en de kinderen/kleinkinderen. Heel veel sterkte om jullie lieve man, vader en opa te moeten missen. Een man vol humor, plezier en vechtlust.
  Lida, wat een enorm groot respect voor de grote zorg die jij Cor hebt gegeven. Zoveel liefde, met passie is deze taak volbracht.
  Veel liefs van Miranda

 6. Linda Bodde

  Als kind dierbare herinneringen gehad aan oom Cor.
  Heel veel sterkte gewenst allemaal!
  Liefs Linda

 7. Monica Liesveld

  Lieve familie van Cor, gecondoleerd.
  Ik ken Cor via de sportschool en vond het altijd ‘n hele lieve, warme, vriendelijke man. Daarna ben ik met Lida gaan trainen en ze sprak altijd vol liefde over Cor. Mooie verhalen van wat ze meegemaakt hadden samen, de vakanties en ook de liefde voor kinderen/ kleinkinderen. Maar helaas door de gezondheid van Cor werden ze steeds meer beperkt. Maar ondanks dit bleven ze intens genieten van en met elkaar. Bijzonder veel waardering voor jou Lida, hoe je dit allemaal hebt weten te dragen en alles in het teken stond van de verzorging van Cor. Echte liefde! Heel veel sterkte voor iedereen.
  ‘N lieve groet, Monica Liesveld

 8. Fam. J. Tap

  Cor een paar jaar meegemaakt een hele sympathieke man, heb zijn Busje
  gekocht, waar ik heel veel plezier mee
  hebt gehad. ondanks zijn leeftijd toch een gemis voor Lida en Familie .
  Heel veel sterkte in de toekomst. Jan.

 9. Ronald van Dijk

  Ik zal Cor altijd blijven herinneren vanwege zijn humor, medeleven naar anderen en de dankbaarheid die hij uitsprak als we hulp geboden hadden in de zorg.
  Cor laat een leegte achter maar de herinneringen aan hem blijven bestaan.
  Hij heeft zijn rust verdiend.
  Ik wens Lida heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 10. Het is wel heel bijzonder dat ik een kaart kreeg. Ik ken jullie niet . Ja…uit verhalen. De fam. Wambach kwam tijdens of na de oorlog bij ons voor voedsel. Dat was schaars in Haarlem. En via mijn oom en tante, zijn jullie bij ons terecht gekomen. Ik schrijf “ons “maar ik was er nog niet. De contacten zijn altijd gebleven, ook met zus Joos. Mijn broer Klaas overleed in 2011. Ik had verzuimd om jullie een kaart te sturen. Dus kwam er een kerstkaart voor mijn broer van jullie. Daarop heb ik jullie een brief gestuurd en is ons contact ontstaan. Mijn man is twee jaar geleden gestorven en was het even stil van mijn kant. Hoe kan het lopen. Ik heb veel over jullie gehoord en dat waren altijd warme verhalen. Ik heb mijn familie, die er nog zijn, ook ingelicht en de site doorgestuurd. Zo kunnen we afscheid nemen van Cor. Ook al is het op afstand, we zijn er bij. Heel veel sterkte de komende tijd. Hartelijke groeten van Willy de Bruin – Bakker.

 11. Henk en Aafje Kemp

  Door de jaren heen hebben we elkaar niet veel ontmoet maar het was altijd goed om weer eens bij te praten. Je interesse en belangstelling waren altijd heel prettig. Ik heb bewondering hoe jij je door je laatste jaren gevochten hebt. – (Aafje)
  Cor en ik konden altijd lekker “kletsen” over allerlei technische zaken.
  Dat was heel plezierig!
  Cor was ook altijd heel belangstellend naar ons doen en laten.
  Kortom het was een genoegen om een avond of middag met hem door te brengen. – (Henk)
  Wij hebben hieraan fijne herinneringen.

 12. Onze herinnering aan buurman Cor is warm en hartelijk. De VW bus op het pad, de vele interessante verhalen, het kweken van die super gave plantjes in het kamertje boven. Lekker buiten in het zonnetje voor de garage, als het achter nog te koud was. Wat hebben wij geboft met zo’n buurman. Wij wensen de familie, maar vooral buurvrouw Lida, heel veel sterkte.

 13. Daan Hazekamp

  van harte gecondoleerd met het verlies van Cor.
  Ik heb hem al heel lang niet meer ontmoet maar via Hans wist ik dat de laatste jaren zwaar voor hem waren.
  Ik heb nog steeds goede herinneringen aan hem.
  Ik wens jullie veel sterkte toe met dit verlies.

  Daan Hazekamp

 14. Bart & Patrick

  Vijf jaar geleden kwamen wij als buurtjes op de Zirkoon wonen. Meteen voelde het goed, een warm ontvangst en oprechte interesse. Wij konden onder andere genieten van de momenten dat we Cor (natuurlijk samen met Lida) lekker genietend in de tuin zaten zitten. We wensen familie, vrienden en Lida in het bijzonder heel veel sterkte! De mooie herinneringen blijven!

  Bart Richter & Patrick Leliveld

 15. Ger van Dam-Van Veen

  Mooie herinneringen die ik heb aan (oom) Cor:
  Het enorme geduld waarmee je mijn moeder en jouw zuster Joos op haar ziekbed heb geleerd te sms-en. Er ging een wereld voor haar open. Top!!!
  Het moment tijdens ons uitje naar de IJmond, dat je op het buitenterras heerlijk zat te genieten van het uitzicht over zee én de gebakken mosselen.
  Het doorzettingsvermogen dat je toonde, toen je ondanks jouw handicap, vijf treden beklom om onze nieuwe keuken te bewonderen.
  Ik zal je missen.
  Rust zacht.

 16. Lieve Lida en Familie,

  Liefde en herinneringen blijven altijd bestaan.
  Veel sterkte met dit intense verdriet na het overlijden van je grote liefde Cor.

 17. Natalja eekhoff

  Mijn herinnering aan buurman Cor is dat hij heel positief en vrolijk in het leven stond. Ik ben als kind meerdere keren bij ze geweest en heb er zelfs een keer mogen logeren. dat zijn fijne herinneringen. ik heb heel erg geboft met zo’n fijne buurman. rust zacht.

 18. Henny Bloemendal

  Mijn herinneringen aan meneer Wambach

  Als vriendin van Marlies sinds de middelbare school ben ik vooral tijdens onze tienerjaren kind aan huis geweest. Ik mocht maar liefst 4 weken mee op zomervakantie naar zuid Frankrijk. In de auto op de achterbank met Marlies en de caravan achter de auto. Voor de familie Wambach heel normaal voor mij een eerste ervaring echte zonvakantie middellandse zee. Zal ik nooit vergeten en dus ook niet meneer Wambach. Heel veel sterkte allemaal. De mooie herinneringen leven voort. Veel liefs Henny Bloemendal-Paul en Wim en de kinderen met partner Taco en Marleen en Christien en Luc

 19. Louise Vlak

  Mijn herinnering aan Cor,
  Elke donderdag als ik kwam en ik vroeg hoe gaat het , dan was het altijd ; het gaat goed. Langzaam werd alles minder maar dapper ging je daar mee om.
  Met plezier was ik bij jullie en altijd werd Cor wakker van de stofzuiger .
  Lieve Cor nu heb je rust maar wat een gemis. Daarom ook heel veel sterkte voor de familie.

 20. Vera Hooiveld-van Dam

  Mooie herinneringen als kind aan die lieve oom Cor!
  Rust zacht,
  Liefs Vera

 21. Marion en René Luyten

  Onze herinnering aan Cor is, dat als hij de voortuin bezig was, altijd even een praatje maakte. Hij vroeg hoe het ging met de klusjes van René en hoe het met de kinderen ging. Dit zijn dierbare herinneringen.

  Cor neem nu je rust, je hebt het verdiend!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar Boven