Er zijn 8 berichten achtergelaten voor Kees Verburg;

 1. Alfred Weinhandl

  Wim, gecondoleerd met het overlijden van jouw vader en Corné, gecondoleerd met het overlijden van jouw opa. Ik heb jouw (groot)vader het eerst op schaakclub Denk & Zet ontmoet. Dat was in 1991 (doen verhuizde ik van Wenen naar Mijdrecht) Zijn beste eindclassering was een 2e plaats (achter recordkampioen Henk Kronn). Zomede mag ik hem hartelijk de ongekronde clubkampioen noemen. Wel won hij taalrijke prijzen op diverse toernooien waar hij vaak in gezellschap van zijn vriend Bert Drost (zalig) en andere clubcollegas was.
  Intussen leerde ik hem ook als groot mens bij hem thuis kennen. Jouw (groot)moeder verzorde met liefde koffie en wij spelden vriendschapelijke partijen of analyseerden een wedstrijdpartij. Vaak vertelde hij over zijn oogappeltje Corné. . . . en toen kwam het Coronavirus. Personelijk contakt mocht niet meer. Dus bleef het bij enkele korte gesprekken per telefoon. Ik heb veel respect voor meneer Verburg en zal jouw (groot)vader als een heuze sportman én groot mens in herinnering houden.

 2. Beste Wim en Corné,
  Zo’n 50 jaar geleden ontmoette ik jullie vader en opa voor het eerst bij sv. de Amstel in Uithoorn, waar ik diverse malen tegen hem speelde; na afloop ging hij steevast met een aantal vaste maten tot laat in de avond nog een kaartje leggen, hij was vooral een gezelligheidsmens. Een kleine 20 jaar geleden kwam ik hem weer tegen bij Denk en Zet; we hebben sindsdien heel wat interessante partijen gespeeld met Cees, altijd ondernemend in zijn karakteristieke aanvallende stijl; had hij je aan de haak dan keek-ie je met een triomfantelijke blik doordringend aan. Hij was altijd nadrukkelijk op een positieve manier aanwezig. Onvergetelijk zijn ook de diverse keren dat we erop uit trokken naar Wijk aan zee voor een midweekse vierkamp; het was altijd reuze gezellig om met z’n vieren op pad te gaan. Soms speelde Cees de sterren van de hemel en dan liet hij de volgende morgen in café de Zon uitgebreid zien, hoe hij zijn tegenstander een loer had gedraaid:”Hij ging erin als boter en suiker” waren dan zijn gevleugelde woorden.
  Tot het laatst toe heeft Cees gestreden op de 64 velden, totdat De Grote Schaker het genoeg vond en hem thuis kwam halen. We zullen hem heel erg gaan missen.
  Tenslotte wens ik jullie de komende tijd heel veel sterkte toe.
  Bram Broere

 3. Wim en Corne,
  Gecondoleerd met het overlijden van jullie vader en opa.
  Voor ons, de jongens van de Jong (Tante Rie en ome Henk) was ome Kees en gezellige vrolijke man. We kenden hem via ome Piet en tante Cor.
  Heel veel sterkte voor jullie.

  Jan, Henk, Peter en Martin de Jong

 4. Kees , op onze/ zijn schaakcluppie schreven we altijd Cees. Zo’n 20 of was het 25 jaar geleden was hij al de nestor van onze schaakclub.Hij had ,zoals onze wedstrijdleider memoreerde ,nog notatieboekjes voordat hij geboren was!
  Wat zullen we hem missen,als schaker
  – hij speelde tot zijn laatste competitie wedstrijd zoals hij was, gedurfd en scherp maar ook sportief. Maar bovenal als mens,gezellig en hulpvaardig. We deden nimmer tevergeefs een beroep op hem als er een invaller nodig was.
  Kees,Cees,het spel is ook voor jou hier geëindigd. Deze laatste wedstrijd kon je niet winnen! Good old Cees Verburg
  dank voor alles en heel veel sterkte aan de familie gewenst
  Bestuur s.v Denk en Zet.

 5. Beste Wim en Corné,

  Gecondoleerd met het overlijden van jullie vader en opa. Ik herinner Kees als een gezellige man met heel veel humor. Wat zullen jullie hem missen.

  Ik wens jullie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

  Lieve groet,
  Ali Voorbij – Fronik

 6. Wim en Corné,

  gecondoleerd met het overlijden van jullie vader en opa. We wensen jullie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.
  Kees was altijd een echte vriend voor Herman.

  Els en Herman Bosch

 7. Kees en Corné.

  Gecondoleerd met het verlies van jullie vader en opa.
  We wensen jullie heel veel sterkte de komende tijd.

  Dick van der Linden en Astrid Kooijman.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar Boven