Petronella Maria Cornelia Tirion – Fontaine

25 juni1943

2 februari 2021

Er zijn 4 berichten achtergelaten voor Nel Fontaine;

 1. Nicole Maione-Fontaine

  Lieve familie,
  Zo verdrietig dat tante Nel er niet meer is maar gelukkig laat ze ons achter met zoveel mooie herinneringen. Ik zal het logeren bij tante Nel en ome Cor nooit vergeten op de camping; het gezicht wassen met koud water zal mij altijd bijstaan want Julian en ik waren dit helemaal niet gewend. Ook hun woning in Amsterdam zal ik nooit vergeten en daar hebben we ook wel eens gelogeerd. We zagen haar gelukkig de laatste jaren wat vaker bij mijn vader en Sjaan en dat was altijd erg gezellig. Antonio heeft haar daarom ook beter leren kennen. Na haar overlijden hebben we als gezin ook herinneringen opgehaald aan tante Nel zoals de mooie kaarten die ze altijd zelf maakten, dat ze erbij was met Antonio zn 7de verjaardag en de keren dat ze ook aanwezig was tijdens verjaardagen en bijzondere dagen. Tante Nel was altijd zo lief en zorgzaam voor de mensen om haar heen. Ze is ook zo dapper geweest; doorgaan na het verliezen van haar man en de laatste tijd haar strijd met kanker. Nu heeft ze geen pijn meer en kan ze rusten in vrede.
  Wij wensen de familie Fontaine en Tirion heel veel kracht toe om dit verlies te verwerken en we hopen dat het morgen een mooi afscheid wordt.
  Ze houdt altijd een speciaal plekje in ons hart.
  Veel liefs,
  Nicole, Giorgio & Antonio

 2. Jacqueline Elich

  Lieve familie Fontaine en Tirion,

  Allemaal gecondoleerd met het verlies van jullie (schoon)zus en tante.
  Ik hoop dat het woensdag een mooi afscheid gaat worden en dat het verdriet snel plaats zal maken voor mooie herinneringen.

  Veel liefs en sterkte,
  Kees, Jacqueline, Anna, Lena en Noor

 3. Monique Elich

  Lieve familie Fontaine en Tirion,
  Zo verdrietig dat tante Nel er niet meer is. Ik herinner me haar als een heel zorgzame, rustige en lieve tante, zich nooit op de voorgrond plaatsend. Een dappere tante ook, die doorging toen ze veel te vroeg oom Cor verloor. Heel goed voor haar ouders zorgend, mijn opa en oma. Op hun verjaardagen toverde ze altijd schotels met kaas, worst en huzarenslaatjes te voorschijn en zorgde ze dat familieleden niets tekort kwamen. Ook op de veel latere familiereünies was het tante Nel die voor iedereen zorgde. Een heel oude herinnering is een logeerpartijtje toen ze nog inwoonde met oom Cor bij opa en oma. Ik was niet ouder dan 6-7 jaar maar herinner het me nog precies, de trap af, om het gordijn heen en daar was de ingang. Links de slaapkamer en rechtdoor de woonkamer met buffetkast. Dat weekend sliep oom Cor op de bank en mocht ik naast tante Nel in het grote bed, ik zie het bloemetjessprei voor me en hoor haar voorlezen. Ze deed op een gegeven moment de kast open en haalde er allemaal flesjes met parfummonstertjes uit die we allemaal hebben geroken en uitgeprobeerd. Veel later toen ik ging studeren in Amsterdam zag ik haar wat vaker en stond ze altijd klaar als we iets nodig hadden. Haar oude gaskachel heeft nog 12 jaar gebrand bij ons op de Vrijheidslaan. Toen ze ziek werd liet ze weer zien hoe dapper ze was. We moeten haar nu missen en ik wens iedereen veel sterkte en liefdevolle herinneringen aan jullie zus, schoonzus, tante.
  Veel liefs, ook van Victor, Monique

 4. Sylvia Fontaine

  Lieve tante Nel, doet u mijn lieve moeder en alle andere dierbare overleden familie leden de groeten?
  Mijn mooiste herinnering is dat ik als klein meisje (dochter van Theo Fontaine) bruidsmeisje ben geweest bij het huwelijk van tante Nel & oom Cor. Té schattig!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar Boven