Richard Cammelot

24 november 1937 – 7 april 2021

Er zijn 36 berichten achtergelaten voor Richard Cammelot;

 1. Papa

  Daar sta ik dan papa op een plek waar ik nu nog niet had willen staan. Jij wilde ook nog zo graag samen met mama er op uit. Heerlijk naar de caravan in de duinen, genieten van het buiten zijn en het zonnetje.
  De zon, zou die jouw de energie can 3 man gegeven hebben. We hoefde maar aan een klusje te denken en jij had hem al uitgevoerd. In Spanje waar jij met die zware surfplank op je nek de trap met wel 100 treden afging naar het strand of op wintersport voor 5 mensen de skies naar de piste droeg.

  Later toen de kleinkinderen kwaken zag ik hoe trots je naar ze keek. De kinderen hadden het altijd fijn bij jullie, naar Artis, amstelpark of gewoon thuis.
  Papa ik hoop dat als mijn kinderen later groot zijn ze net zo terug kunnen kijken op hun onbezorgde en fijne jeugd die jij en mama ons gaven en dat ik net z’n lieve opa mag worden als dat jij was.

  De schipper gaat het schip verlaten waren een van de laatste woorden die je tegen mij zei. De schipper heeft het schip moeten verlaten. Maar het schip zal niet vergaan papa. We zullen er voor elkaar en mama zijn.

  Bedankt papa voor wie ik ben en wat jij mij gegeven hebt.

  Ik zal je enorm missen papa!
  Kusss

 2. Mijn allerliefste Rich.
  Ik wil je bedanken voor alle fijne jaren die ik met je heb gehad.
  Ons mooie leven, voor onze kinderen.
  Wij hebben moeilijke tijden gekend toen Rémon kwam te overlijden.
  Wij zijn er samen gekomen, dit heeft onze liefde sterker gemaakt.
  En onze band verdiept.

  Ik wil je bedanken voor de kinderen en de kleinkinderen.
  Je was een fantastische vader en een fijne opa.
  We hebben een fijn leven gehad, lieve Rich.
  Met de kinderen in Spanje en de wintersport.
  Voor jou was het gezin het belangrijkst, het was jouw baken.
  Maar je was er niet alleen voor mij en de kinderen, maar ook voor anderen.
  Nooit had je een oordeel, altijd positief en met een vriendelijk woord voor iedereen.

  Wat zijn we trots op onze kinderen en kleinkinderen. Zij zijn ons tot steun geweest. Zeker dit laatste jaar.

  Ik ben ook zo trots op jou. Je zei vorig jaar tegen de arts: “Ik ga ervoor. Al is het maar voor één jaar, het liefst twee of langer”. Je hebt een jaar gekregen. Een mooi jaar, waarin je alles hebt gegeven.

  Iedere morgen lag jouw hand in mijn hand. Dan zei je, “We maken er weer een mooie dag van”.

  Dag mijn lieve Rich… Mijn allerliefste.
  Bedankt voor alles.
  Als er iets is na de dood, dan kom je vast Rémon tegen.

 3. Lieve Richard,
  Iemand vertelde mij ooit dat het leven is als een boek, een boek met witte en met zwarte bladzijdes. Vandaag is een zwarte bladzijde, vandaag nemen we afscheid van jou …
  Dank dat ik in jouw boek mocht zijn en dank dat jij in mijn boek wilde zijn, voor mij zijn die herinneringen alleen maar witte bladzijdes.
  Jouw boek is uit, onze boeken gaan door … vol met witte bladzijdes, vol met mooie herinneringen aan jou.
  Dag lieve verhalenverteller, ik ga je missen

 4. Lieve Richard,
  Je was een fantastische opa voor Seth en Ilias en je andere kleinkids. We herinneren jouw mooie verhalen en je positieve energie. Groetjes aan de andere legends upthere❤️ .
  Liefs Martijn, Sari, Sam en Moosje.

 5. Lieve Richard,

  Bedankt voor je gezelligheid, mooie verhalen, sterke koffie en bijzondere stekjes.
  De wereld is een stukje minder leuk geworden nu jij er niet meer bent.

  Ik wens je lieve vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.

  Carin Smit

 6. Lieve Pappa,

  Mijn held, mijn grote voorbeeld en mijn allereerste liefde.
  Zoveel mooie herinneringen in 56 jaar.. vooral vreugde, maar ook verdriet. Het grote verdriet van het overlijden van mijn broertje Rémon, dat hebben wij met zijn drieën gedeeld. De geboorte van Esther bracht weer wat licht in ons leven en vier jaar later werd Niels geboren.
  We waren een heel hecht en warm gezin met zijn vijven. Je werkte hard, dat deed je voor ons. We gingen vaak twee keer per jaar op vakantie, op zomervakantie naar Spanje en de wintersport. Je ‘snabbelde’ dan wat bij, om te zorgen dat wij dat allemaal konden doen. Van de ‘snabbels’ gingen we heerlijk op vakantie en konden we studeren. Je gezin was je alles, daar had je alles voor over. Je genoot intens van je kinderen, kleinkinderen en je Hilletje. Dit was jouw leven, daar draaide alles om!
  Je kon ook heerlijk vertellen over de avonturen die je vroeger had beleefd, zoals de oorlogsverhalen, je diensttijd als marinier op Curacao en je winkel in de Prinsenstraat. Je kon in ‘geur en kleur’ daarover vertellen. Al had je de verhalen al honderd keer verteld, het verveelde nooit. De verhalen bleven net zo boeiend.

  Vorig jaar februari kreeg jij die vreselijke diagnose alvleesklierkanker, het sloeg in als een bom. Jij ging ervoor om alle behandelingen te ondergaan, die maar mogelijk waren. Al was het maar om een jaar, of misschien wel twee jaar extra te krijgen. Je hebt een jaar gekregen. Daar ben ik dankbaar voor. Enorme bewondering hoe krachtig, positief en met zoveel doorzettingsvermogen jij het afgelopen jaar hebt ondergaan. We hebben het jaar intens genoten van elkaar en ieder moment gekoesterd. Iedere dag kwam ik na het werk langs en zaten we tijdens de eerste corona lock-down heerlijk in de tuin in het zonnetje, met een drankje en een hapje. In de winter gezellig bij de openhaard.
  Toen mamma in november en december in het ziekenhuis lag, heb ik 2 maanden bij jou gewoond om je te verzorgen en gezelschap te houden. Wat vond ik dat fijn om te doen voor je, ben heel dankbaar en heb ieder moment gekoesterd. De laatste 3 maanden heb ik iedere dag bij jullie gegeten en voor jou en mamma gekookt, zo fijn dat ik dat heb kunnen doen.

  Lieve Pappa, dank je wel dat jij mijn pappa was. Ik kan me geen betere en lievere pappa wensen. Ik heb zoveel van jou geleerd en neem je wijze lessen voor altijd mee. Jij was zo lief, positief en een enorme doorzetter.

  Ik hoop dat je nu bij Rémon bent.
  Ik ga je enorm missen. Ik hou van jou!
  Dag lieve pappa.. goede reis!

  Liefs Dominique

 7. Richard Cammelot, je bent me er eentje…

  Zo’n 16 jaar geleden kwam ik als kersvers vriendje van Esther voor het eerst bij Hil en Rich over de vloer. Al snel bleek dat niet alleen Hil en Rich, maar de hele familie klaar zat om te zien wat voor vlees Esther nou weer in de kuip had. Nadat ik over mijn eerste zenuwen heen was, kreeg ik door in wat voor een warm én bijzonder nest ik terecht was gekomen.

  Richard is one of a kind. Een ras Amsterdammer van weinig woorden, maar desalniettemin boordevol verhalen. Of het nou ging over hoe hij als jonge jongen de kroon van de Westertoren schilderde, als marinier uit dansen ging in Curaçao of in z‘n koffietentje penoze, dames van plezier én artiesten zoals Liesbeth List en Adele Bloemendaal voorzag van een bakkie en een praatje: we hingen altijd aan zijn lippen. Richard was een echte lefgozer die altijd zijn eigen weg gaat, maar dan wel eentje met een gouden hart. Een echte vrijbuiter, maar dan wel eentje die overloopt van verantwoordelijkheidsgevoel. Een echte maker met magische handen die moeiteloos hele huizen onder handen neemt. Zo zal ik nooit vergeten hoe Richard als stoere 70-plusser binnen één dag onze zolderverdieping had gewit, om vervolgens samen met Chris (die andere stoere 70-plusser) ook nog eens een kroonluchter op 4,5 meter hoogte aan het plafond te hangen. En alles gaat zo bedrieglijk makkelijk, vloeiend en gracieus.

  Richard Cammelot, je bent me er eentje. Oprecht, ontwapenend, open van geest, zonder opsmuk, zonder oordeel. Bij jou is altijd ruimte voor alles en iedereen. Hoog of laag, arm of rijk, wit of zwart: bij jou kan iedereen zijn zoals hij of zij is. Ben heel dankbaar dat jij 16 jaar geleden mij met al mijn eigenaardigheden hebt omarmd. En heel trots dat jouw spirit voortleeft in mijn vrouw en kinderen.

  Richard Cammelot, het ga je goed.
  Selamat Jalan

 8. Lieve bijzondere, mooie, sterke papa..

  Ik besef volgens mij nog niet helemaal dat je er niet meer bent.
  Je was er namelijk altijd. Altijd stonden jij en mama voor ons klaar. Onvoorwaardelijk. Ik heb altijd alles kunnen doen. Studeren, reizen en mijn dromen najagen. Altijd was je er. Je haalde me op als ik weer eens ergens gestrand was, ook al was het midden in de nacht of op Schiphol zwaaiend achter het glas.

  Dankzij jou en mama heb ik een fantastisch jeugd gehad. Het heeft me gevormd zoals ik nu ben. Als mens en als moeder.

  De afgelopen dagen heb ik heel veel fotoboeken van ons doorgespit. Ik besef dan ook hoe rijk jouw leven was. Zoveel liefde, avontuur en altijd trots op ons, je gezin maar vooral genietend van het leven. De bijzondere vaak bizarre verhalen over jouw leven die je ons vertelde zal ik nooit vergeten. Ik zou er echt een spannend jongensboek over kunnen schrijven.

  Ik ben trots dat ik jouw dochter ben. Ik heb heel veel van je geleerd. Ik heb geleerd dat er voor alles altijd een oplossing is en ergens voor te gaan als je écht iets wilt. Jouw creativiteit, karakter en vrije geest zijn een grote inspiratiebron voor mij, maar ook voor mijn kinderen Seth en Ilias, jouw kleinzonen.

  Je was een geweldige opa.

  Ik ben zo dankbaar voor de tijd die jij de afgelopen maanden met Seth hebt doorgebracht. Samen schilderijen maken. Elke zaterdagmiddag weer. Voor Seth waren dit een hele belangrijke momenten. Ik weet zeker dat hij deze herinneringen voor altijd zal koesteren.

  Je bent er dan misschien niet meer, maar voor mij zal je er altijd zijn. Want je zit in mijn hart papa. We zijn voor altijd verbonden.

  Dag lieve papa

 9. Lieve tante Hil, Dominique, Esther en Niels,

  Gecondoleerd met je man, vader en opa,

  Ik kon altijd erg genieten van alle verhalen die ome Richard te vertellen had bij onze verjaardagen. Zijn humor en betrokkenheid bij de familie was enorm. Altijd positief en vrolijk. We zullen hem erg missen en we denken aan jullie.

  Machiel en Wim

 10. Lieve Hil, Dominique, Esther, Niels en kleinkinderen,

  Het leven komt… het leven gaat. Mooi als je zo’n rijk verleden achter je kunt laten. De foto op de kaart laat ten volle zien hoe Richard in het leven stond.
  Een mooi leven om met voldoening op terug te kijken.
  Een nieuwe fase is aangebroken… daarbij wensen wij jullie allen veel sterkte!

  Frank en Pia

 11. Lieve Hil kinderen en kleinkinderen.
  Veel sterkte met het verlies van jullie allerliefste man vader en opa.
  Richard een man om van te houden❤️
  We zullen hem echt gaan missen hij was een bijzonder mens.
  We denken jullie.
  Liefs John en Netty

 12. Beste Hil, kinderen en kleinkinderen,
  Ik leef met jullie mee. Het verlies is groot. Ik wens jullie veel sterkte. Niets wordt meer zoals het was. Ik denk veel aan jullie.
  Met innige deelneming,
  Brigitte Hemming
  buurvrouw op Camping De Lepelaar

 13. Opa ..

  Geen woorden kunnen beschrijven hoe erg ik je nu al mis!

  Ik had je nog zoveel willen vertellen, zoveel willen delen met jou. Ik was er nog niet klaar voor om je nu al te laten gaan.. onbegrijpelijk, en zo oneerlijk dat uitgerekend jij ( die nog zo fit was op deze leeftijd) deze ziekte moest krijgen. Je was een doorzetter, iemand die niet opgaf. Je wou nog zoveel van het leven genieten, maar je kon niet meer.. ( en opgeven dat is niks voor jou )

  Ik mis je,
  Ik mis je glimlach,
  Ik mis je advies die je me altijd zo goed gaf,
  Ik mis jou en je praatjes,
  Ik mis je hier om ons heen..

  Opa je bent een fantastische man, waar veel mensen wat van kunnen leren. Altijd zo positief en vrolijk! Je bent een man met een hartje van goud! Nu ben je een mooie ster daar boven

  May we meet again ❤️

  Je kleindochter,
  Robyn

 14. Lieve Familie,

  Met oprechte

  Deelneming

  Moeilijk is het om de juiste woorden te vinden die troost bieden
  Maar welgemeende gedachten van medeleven gaan naar jullie uit.

  Namens de Familie van Richard

 15. Lieve Dominique en familie

  Ik wens jullie allen heel veel sterkte ien kracht in deze zeer moeilijke tijd

  Ik denk aan jullie, heel veel liefs

 16. Arienne en ik hadden het gisteren over Richard. Hij was het soort vader dat iedereen graag zou willen hebben: rustig, lief en zorgzaam. Omdat ik Esther al vanaf de kleuterschool ken, kan ik me Richard al herinneren vanaf dat ik nog heel klein was. Een grote, knappe, bruine man, met krullen. En Zegge 47, daar kwamen we als tieners ook graag! Gezelligheid bij Hil en Richard aan de keukentafel, en als ze weg waren hadden we er ook wel eens een feestje 🙂
  Ik wens jullie heel veel sterkte met dit grote verlies! Liefs, Liesbeth

 17. Lieve familie,

  Heel veel sterkte in deze dagen. Wij bewaren de mooie herinneringen.

  Liefs,
  Liesbeth, Piet, Derek en Tyson

 18. Lieve Richard, de herinneringen blijven. Voor altijd. Samen klussen, samen barbecueën, samen een biertje drinken, samen fikkie steken…Wat was jij een fantastische man, vader, opa, schoonvader. Een harde werker. Altijd maar doorgaan. Maar ook genieten zodra bij voorbeeld het zonnetje ging schijnen. Bedankt dat ik een groot deel van je leven heb mogen meemaken. ❤️
  Rob

 19. Lieve Hill en de rest van de familie.
  Wat hebben het altijd leuk gehad op La Torre del Sol. Dat zal ik nooit vergeten.
  We hebben elkaar de laatste jaren niet heel vaak gezien, maar als we bij elkaar waren was het altijd heel gezellig jullie aan een drankje en ik aan de cappuccino gemaakt door Richard.
  Heel veel sterkte. ❤️

 20. Lieve familie,

  Heel veel sterkte met dit grote verlies.
  Jullie man, vader en opa is de mooiste ster aan de hemel geworden.
  Ik zal mijn herinneringen met hem en jullie lieve familie voor altijd koesteren!
  Ik denk aan jullie.

  Heel veel liefs,

  Nathalie

 21. Lieve Rich, mooie man met een nog mooier hart. Je hebt mijn leven voorgoed veranderd. Dank voor alles, zie je aan de andere kant. Selamat Jalan, david…

 22. Lieve Hil, kinderen en kleinkinderen
  Heel veel sterkte met dit verlies van je
  Man,vader en opa,
  Als wij Richard zagen dan stond er ook iemand, een man die je je altijd zal herinneren en een glimlach op je gezicht zal toveren .
  Wens jullie allemaal heel veel sterkte toe
  Liefs Jeannette

 23. Hil,
  Wie kan je troosten,dit verlies is zwaar.
  Te zwaar om te dragen,en daarom wens ik jou Hil,kracht en sterkte toe.
  Ook voor je dochters en zoon en je kleinkinderen .
  Zet de foto dicht bij je dat je hem altijd kan zien, wat een lieve knappe man je had.
  Liefs Ria

 24. Lieve Hil, voor jou en je familie mijn medeleven met het overlijden van Richard. De prachtige foto toont hoe Richard was. Een geweldige, positieve, sterke man.
  Rust zacht Richard

  Liefs, Mieneke

 25. Lieve Hil, kinderen en kleinkinderen.
  Wat een mooie foto van Richard op de kaart! Mooie tekst en waar! Man vol verhalen en levenskunstenaar.
  Wens jullie heel veel sterkte nu en later.

  Liefs Ab Hamstra

 26. Lieve familie, ik vond het fijn jullie man, vader,schoonvader en opa te hebben leren kennen. Ik wens jullie heel veel sterkte en hoop dat jullie vooral de mooie momenten en herinneringen kunnen koesteren. Heel veel liefs. Lilly

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar Boven