Er zijn 10 berichten achtergelaten voor Ton van Hoften;

 1. Beste Greet, Eva en Jeroen,

  Eerst en vooral mijn innige en oprechte deelneming met het verlies van je echtgenoot, jullie vader.
  Ik ken Ton als zakenpartner, ondernemer, levensgenieter, avonturier en goede vriend.
  Ton droeg waarden zoals respect, eerlijkheid, oprechtheid, vertrouwen, liefde en vriendschap hoog in het vaandel. Hij hield van simpele dingen, éénvoud en dat maakte hem mooi.
  Ik zal hem altijd herinneren als een “groot” en bijzonder man.
  Met deze enkele woorden wens ik jullie van harte veel steun en sterkte in deze zeer moeilijke periode.

  Geert

 2. Lieve Greet, Eva, Jeroen en familie

  Hoe moet je een bericht schrijven over iemand waarvan je je niet voor kan stellen dat hij er niet meer is.
  Ton leerde ik kennen bij Domp B.V. op de Oudezijds Voorburgwal te Amsterdam. Als chef van de technische dienst, zowel de muziekinstrumenten en de hi-fi.
  Een gezellige club.
  Ton was sociaal, avontuurlijk, eigengereid, hardwerkend en altijd behulpzaam en zorgzaam voor zijn vrienden.De vakanties met zijn gezin waren altijd avontuurlijk en trots liet hij de mooie foto´s zien.
  Zijn verzoek om mee te doen aan zijn Parijs Dakar heb ik maar afgewezen, een prachtig avontuur, maar achteraf toch een beetje gevaarlijk.
  Wel zijn we voor een vistochtje op de Wadden samen naar Den Oever gefietst, hij op een gewone fiets ik op mijn racefiets. Het laatste stuk heb ik hem moeten duwen. Hij zat er aardig doorheen. Niet alleen vermoeidheid maar hij kon ook een paar dagen lastig zitten.
  Het tripje naar Diever met een aantal Domp medewerkers was ook heel gezellig,

  onze beide jonge dochters mee.
  Fijne herinneringen.

  Hij bood meteen aan voor hem te komen werken toen Domp.B.V. failliet ging.
  Ook na de verhuizing van Menho B.V.naar de Industrieweg bleven we contact houden. Regelmatig als ik voor mijn nieuwe werk in de buurt was ging ik even bij hem langs. Fijne gesprekken gevoerd over de kinderen, het leven en hoe we er van konden genieten.
  De bouw van zijn woning in Portugal, dat niet van een leien dakje ging. Maar wel een heel fraaie villa geworden, waar Hennie Greet Ton en ik een fijne vakantie gehouden hebben. Ton heeft ons alle fraaie plekken van de Algarve laten zien.
  Daarna nog met zijn vieren een aantal dagen naar Lissabon. De Bika´s double zal ik niet vergeten.
  De laatste jaren zagen we elkaar wat minder, maar het contact bleef goed, tot het fatale bericht op mijn telefoon.
  Nog kan ik het niet bevatten, Ton die voor ons onverwoestbaar leek, is er niet meer.

  Heel veel sterkte

  Hennie en Willem

 3. Beste Greet, Eva en Jeroen,

  Graag wil ik wat herinneringen met jullie delen en dat zijn er zoveel dat ik niet goed weet waar te beginnen.

  Na het faillissement van Inelco ( de toenmalige importeur van Kenwood ) kwam het merk Kenwood rechtstreeks uit Belgie en werden Gerard Hofman en ik de agenten in Nederland.

  Op dat moment was er geen TD voor het merk en via Louis Faassen hoorden wij van het bestaan van een technische dienst die bij Domp ( importeur van Yamaha ) was ondergebracht in Mijdrecht.

  Uiteraard kontakt gezocht met Ton van Hoften en Hans Mennis ( hoop dat de naam goed is ).

  Dit was het eerste kontakt en het zal begin jaren 80 zijn geweest.

  De technische dienst van Ton en Hans werd verzelfstandigd omdat de samenwerking met Domp teneinde kwam.

  In die tijd hadden wij een kantoortje in Hoofddorp, gehuurd van een gepensioneerde, en hadden wij regelmatig kontakt met de technische dienst in Mijdrecht.

  Voor Hoofddorp werden wij te groot en kregen wij een nieuw kantoor in Aalsmeer. De bovenverdieping van een accountantskantoor.

  Ook toen was er regelmatig overleg met Ton over de TD en was Hans al uit beeld geraakt. Ik ben ook een keer met Ton naar Brussel ( HQ Kenwood ) gereden voor het afwikkelen van wat technische zaken.

  Vervolgens besloot de Japanse directie van Kenwood om een eigen kantoor te openen in Uithoorn. Alle beslommeringen rond de bouw zou Ton zich zeker hebben herinnerd aangezien ik regelmatig even ging

  bijpraten om even van het “Japanse gezeur” af te zijn.

  Na jaren vanuit het nieuwe kantoor te hebben gewerkt vond ik het welletjes en ben gaan kijken of er wat te importeren was zodat ik weg kon stappen bij Kenwood. Zowel Ton als Willem van Blanken dienden vaak als klankkast.

  Geholpen door een medewerker, die lucht had gekregen dat ik mij niet alleen met Kenwood bezig hield, werd ik verzocht het bedrijf te verlaten.

  Het begon met de start op een kamertje van 2 x 2 bij Hazelaar, importeur van Wharfedale luidsprekers, in Woerden en Menho werd onze technische dienst.

  Na een paar jaar verkocht Hazelaar z’n pand en moest ik er uit. Er is ook in die tijd nog een idee geweest om een gezamenlijk gebouw ( Menho en Actual Acoustics ) neer te zetten maar dat konden wij niet rondkrijgen.

  Ton bood ons de bovenverdieping aan in Mijdrecht en daar hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt. Korte lijnen en gemakkelijk kontakt.

  Zal ook nooit vergeten als wij weer een lading Caraudio ( Mac Audio ) speaker binnenkregen die allemaal boven moesten worden opgeslagen. Ton en andere kollega’s van Menho waren nooit te beroerd om dit zware klusje te klaren en alles werd naar boven gesleept.

  Dat ging zo jaren door tot eindelijk ons pandje binnen handbereik kwam en het magazijn op de begane grond was. Ook nu bleef de band met Ton onveranderd. Zo nu en dan gingen we even lunchen in het centrum om bij te praten.

  Ook Robert ( Bol jr ) heeft bij Menho een tijd meegelopen om ervaring en technische kennis op te doen.

  De relatie met Ton is altijd buitengewoon geweest. Ook in de moeilijke jaren, zowel bij Menho/CE Repair, als bij Actual Acoustics. Ton sprong altijd voor ons in de bres als we weer eens de rekeningen niet betaald hadden.

  Dat is nu allemaal achter de rug.

  Jammer dat Ton niet lang heeft kunnen genieten zonder de zorgen van z’n bedrijf. Hij had er nog graag op uit gegaan naar mooie landen zoals wij dat bespraken bij mijn laatste bezoek. Portugal stond hoog in z’n vaandel.

  Helaas, lieve mensen het heeft niet zo mogen zijn. Hoop dat hij vredig is ingeslapen.

  Wens jullie alle sterkte toe.

  Elly en Jan Bol

 4. Lieve Greet en Familie ,

  Langs deze weg willen we jullie heel veel sterkte wensen met dit grote verlies.
  Persoonlijk kende ik Ton niet heel goed maar door de avontuurlijke verhalen via mijn moeder was hij voor mij een bijzondere man.

  Heel veel liefs
  Marja en Rob Veen

 5. “Tears in Heaven” veel te vroeg voor deze gedreven avonturier en pionier.
  17 Jaar in zijn bedrijf mogen werken met vele mooie herinneringen en projecten die we samen hebben mogen doen. Soms weken van 60uur, ik zag je vaker dan mijn eigen vrouw! Bedankt voor die tijd het heeft mij gevormd wie ik nu ben. Mind-set en arbeidsvreugde it was a lifestyle.
  Lieve familie, ik wens jullie heel veel sterkte in deze periode met dit grootte verlies.

  Frans Buchwaldt

 6. Lieve Greetje en familie,

  Gecondoleerd met het verlies van Ton. Heel veel sterkte gewenst voor de komende tijd.

  Groet,
  tante Greet Hoekstra-Swaan,
  Rob en Vanessa
  René en Tineke

 7. Ton bedankt voor je rust tijdens de ritten met RVBF jij liet je niet gek maken en je reed je eigen toer, je kwam ook naar de start in Houten als jezelf niet meer meeging,bij het rozekoekenpaleis, om ons sterkte en een vellige toer toe te wensen.
  We zullen je gedenken bij de komende toer. Rust zacht Ton.

  Willem Jan

 8. Dag mooie man, wijze raadgever, motorrijder en levensgenieter.
  Ik zal onze mooie gesprekken missen, evenals je lach en je bescheiden aanwezigheid.
  Rust zacht vriend.

 9. Ton , wij hebben mooie momenten meegemaakt. Moet nu denken aan het moment dat we samen onderweg waren op de motor in de regen in de Ardennen. Rust zacht mooie vriend. Voor iedereen rondom Ton , gecondoleerd en veel sterkte. De wereld is een beetje grauwe geworden met zijn heengaan.

 10. Lieve Ton, dank voor alle wijsheden en de vele mooie gesprekken die we hebben gehad. In het verleden en de afgelopen weken, ik zal nog heel vaak en heel veel aan je denken. Je zit en blijft in mijn hart en gedachtes. Lieve Greet, Eva en Jeroen heel veel sterkte

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar Boven