Wim van Diest

Wij zouden het fijn vinden als je een persoonlijk bericht of mooie herinnering achterlaat.

Er zijn 27 berichten achtergelaten voor Wim van Diest;

 1. Jos en Josee Janssen

  Beste Els, Karen, Judith, Aisha en Inci,
  Toen wij de rouwkaart van Wim ontvingen, schrokken wij daar erg van.
  Nog maar enkele weken geleden ontvingen wij jullie kerstkaart met de beste wensen voor 2021. Onze contacten beperkten zich de laatste jaren tot het uitwisselen van kerstkaarten.
  Wij leerden elkaar kennen tijdens de huisartsenopleiding in Nijmegen, groep 76-2.
  Na die tijd hadden we nog regelmatig contact, ook toen onze kinderen klein waren.
  Wij herinneren ons bijvoorbeeld nog goed, dat onze kinderen na een bezoek aan jullie ook konijnen wilden. En die kwamen er.
  Na de opleiding begon jij een huisartsenpraktijk in Ouderkerk, wij kwamen terecht in Aalten.
  In de loop der jaren verwaterde het contact, zeker ook door de grote fysieke afstand.
  Wij herinneren ons Wim als een humoristische bevlogen huisarts met het hart op de goede plek.
  Toen jullie een aantal jaren geleden nog eens in Aalten op bezoek waren, hoorden we ook van je gezondheidsproblemen.
  Helaas mocht je niet langer onder ons blijven.
  Wij wensen jullie, Els, Karen, Judith, Aisha en Inci heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.
  Jos en Josee Janssen

 2. Anne Marie Kleppe

  Er zijn zoveel mooie herinneringen die ik aan Wim heb. Onze kennismaking begon toen ik als 18 jarige de stap nam om doktersassistente te worden, onder Wim zijn hoede werd mij alles geleerd en had hij engelen geduld om me door de theorie te helpen.
  In die tijd gingen we ook samen paardrijden, met daarna een gezellig biertje. Ook onze kaartavonden , geen idee meer hoe het spel heette, zal ik niet vergeten, gezellig met de muziek van de lp’s en een lekker wijntje. Als ik sommige liedjes hoor moet ik hier altijd aan terug denken. Dat verzorgende heeft hij altijd gehouden, tijdens de bbq’s was Wim iedereen aan het voorzien van eten en drinken. Er zijn nog veel meer mooie herinneringen in mijn hoofd, maar dan wordt het een heel lang verhaal. Wim was een lieve zorgzame man en zit voor altijd in mijn hart ❤ ik ben blij dat ik hem heb mogen kennen.

 3. hans meijer

  Uitgesproken bij de uitvaart van Wim van Diets op vrijdag 22 januari 2021

  Ik ben Hans Meijer, de broer van Els en de zwager van Wim.
  Wim was mijn zwager en ook echtgenoot, vader, broer, oom zwager, collega, vriend en niet in de laatste plaats Opa. Opa van Inci en Aisha.
  Voor sommigen van mijn broers en zussen was Wim er altijd al. Voor mij is er wel een leven voor en na Wim. Wim werd een soort pater familias, zeker na het overlijden mijn vader toen ik met Wim van alles moest regelen. Mijn moeder had veel respect voor Wim maar ook Wim moest afwassen als er een botje in de zelfgemaakte kippensoep op zijn bord terecht kwam. Wim heeft veel afgewassen.
  Ik herinner mij het heen- en weer rijden naar Clerveaux in Luxemburg toen wij met de hele familie op vakantie gingen. Iedereen moest naar Luxemburg en Wim reed met zijn Simca heen en weer. Niet omdat dat moest maar dat deed hij gewoon. Net als op de rouwkaart. Alles staat er op. En niets te veel. Gewoon en gastvrij was ook het herstellingsoord voor enkele Meijers dier moesten bijkomen na een operatie. Maar de BBQ in juli was van Wim. Daar mocht niemand aankomen. Dat vond hij zelf veel te leuk. Van weren in de tuin hield hij niet. De tuin was om in te zitten en niet om in te werken. Wat dat betreft is de tuin in de Kwakel natuurlijk ideaal.
  Wim was huisarts en altijd aan het werk. Zeker in Ouderkerk zag ik hem altijd aan het werk. Hij sliep weinig maar zag er altijd wel fit en goed gekleed uit. Een van mijn broer vertelde dat hij Wim nooit in een korte broek had gezien. Ik wel. Op weg naar hun vakantieadres in “Hoertien” “Marieflut” kwamen zij bij ons land in een vakantiehuisje in de Morvan. Bij het uitstappen zagen wij Wim’s kleding. Korte broek met grijze sokken en zwarte schoenen. Dat waren zijn rijschoenen. We hebben er erg om gelachen maar daar trok hij zich niets van aan. Een tikkeltje eigenwijs was hij ook wel.
  Je moest ook wel je best doen om de humor van Wim te begrijpen. Het cadeau van “Guusje of Truusje” op ons huwelijk, “veertig jaar trouwe dienst” op zijn eigen veertigjarige huwelijksfeest en de reactie toen wij op zijn 49 verjaardag met een takelwagen vol met licht- en geluidssignalen de Margrietstraat ingereden kwamen: “Julie zijn een jaar te vroeg.”
  Hij hield van sport. Kijken en doen. Ik herinner mij Wim als keeper, de nooit gelopen vierdaagse omdat Karen na haar geboorte in de couveuse moest blijven, de handbal, het golfen en de halve marathon van Amsterdam. Kijken naar het wereldkampioenschap schaatsen rond zijn verjaardag was vaste prik net als het volgen van de Tour de France. Spelletjes met de kinderen en anderen. Hij wist veel werd gezegd. Dat merkte ik ook toen ik een fles whisky voor een verjaardag van Jos moest kopen. Wim wist van merk en kwaliteit.
  Wim was meer dan zomaar een opa. Hij was dol op zijn twee kleinkinderen Inchi en Aisha. Ik heb zelden iemand gezien die zo omging met zijn kleinkinderen. Wij hadden Wim nog veel langer bij ons willen houden . Een einde komt altijd te snel. Het leven lijkt altijd te kort.
  Ik ga hem missen.

 4. Lieve Els, Karen, Judith, Aisha en Inci
  Wim was eerst mijn huisarts en daarna mijn coach, handbalverzorger (geen snoep in de rust!) en handbalvriend. We hebben veel wedstrijden meegemaakt, kriskras door Nederland. Er was altijd wel iemand die opgelapt moest worden, dan kwam Wim weer aangesneld. Teamuitje in de Ardenne waar jullie ons kwamen opzoeken, bbqen bij jullie in de tuin.
  Het was altijd gezellig. De zaterdagavonden of zondagmiddag in de Bindelwijk. Feestjes.
  Lieve Els en familie, wij wensen jullie heel veel sterkte en kracht toe.
  Weet dat we altijd aan Wim zullen denken en hem niet zullen vergeten.

  liefs Tanja en Ludo

 5. Raynold Bruessing

  Beste Els, Karen en Judith,

  Onze innige deelneming met het overlijden van Wim, onze dierbare vriend en oud collega.
  Wim was medebedenker en ontwikkelaar van het project ”de Academische Populatie” en de Anderhalvelijns structuur, een concreet plan voor een betere samenwerking tussen onze huisartspraktijken en de tweede lijn, ons AMC. Waarschijnlijk krijgt hij in een nabije toekomst zijn gelijk alsnog.
  Enkele maanden geleden leverde hij, ondanks zijn ziekte, een bijdrage aan een visie over hoe de wijkgerichte zorg er in de komende jaren uit zou moeten zien en hoe je uit ervaringen van de afgelopen 45 jaar in de zorg conclusies zou kunnen trekken en aanbevelingen doen.
  Ook de oude Acpop-makkers, Mirjam, Kees en Raynold, gaan hem erg missen.

  Veel sterkte

 6. Lieve Els, Karen, Judith, Aisha en Inci,

  Wat schrok ik toen ik hoorde dat Wim is overleden. We hadden elkaar al even niet gezien. Helaas zijn de druk bezochte wedstrijddagen en grote NEA feesten tot in de late uren lang verleden tijd. Maar wat was dat een mooie tijd. Nu waren het vaak alleen nog de jaarvergaderingen waar we elkaar spraken.

  Ik herinner mij Wim als een lieve en geïnteresseerde man. Een levensgenieter en altijd in voor een goed en gezellig gesprek, vaak onder het genot van een biertje of een glas wijn, met daarbij zijn bekende lach.

  Wat zullen jullie Wim, papa en opa gaan missen…Ik wens jullie heel veel sterkte toe en koester de mooie herinneringen.

  Lieve groeten, Carina, mede namens Martin.

 7. Rob de Breij

  Rob de Breij r.debreij@upcmail.nl
  24-1-2021

  Beste familie,

  Wims naam zal nog heel lang verbonden blijven aan de DOC Texas scramble, voor deze wedstrijd vorm bedacht hij een bijzondere handicap regeling.
  Samen met 2 dames, Anneke en Diny had ik de eer in de flight met Wim te spelen.
  Deze wedstrijd werd 1x per maand gespeeld vanaf mei tot september.
  Voor Wim was de wedstrijd niet onbelangrijk , hij regelde de data van de wedstrijden zo dat hij tussen 2 wedstrijden 4 weken naar Frankrijk op vakantie kon.
  Onze flight was zeer succesvol mede door Wims inbreng.
  Het was een plezier met hem te spelen en ook na de wedstrijd was het met hem een gezellige boel.
  In de 4 á 5 uur die de wedstrijd in beslag nam kwamen alle familieleden aan de orde, nu ik jullie namen onder het bericht van overlijden lees komen jullie mij heel bekend voor.
  Ik wens jullie veel sterkte bij het verwerken van het verlies van de belangrijke man in jullie leven,
  Hartelijke groeten, Rob de Breij.

 8. Lieve meisjes gecondoleerd met je verlies van jullie Wim.Ik vond het een fijne man en heb altijd genoten als hij achter zijn barbequi stond waar hij trots op was .Jullie zijn een fijn en warm gezin en heb het gezellig bij jullie ik voelde thuis.
  Ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd.
  Liefs Miep

 9. Nader Georgey

  Lieve Els, Karen, Judith, Aisha en Inci,
  Onze diepe condoleances aan jullie en al jullie geliefden. Wim was echt een geweldige man en hij zal gemist worden.

  Moge hij in vrede rusten.

  Wij wensen jullie veel sterkte,
  Nader, Mariëlle, Christiaan en Lucas Georgey

 10. Beste Els,Karen en Judith,

  Geschokt waren wij toen we de rouwkaart ontvingen.
  Wij hebben hele goede herrineringen aan Wim ,altijd belangstellend en heel vriendelijk als huisarts ook onze kinderen vertelden ons dit toen wij de kaart lieten zien.
  Wim was ook altijd zeer geinteresseerd in ons India project.
  En Peter heeft leuke herrineringen aan de keren dat hij met Wim op de golfbaan was.
  Dat was altijd erg gezellig.

  Wij wensen jullie heel veel sterkte,
  Margreet en Peter van Coeverden.

  .

 11. Harry Heininga en Janny Hazenberg

  Helaas , helaas. Het mocht niet zo zijn.

  Ook wij keken met lede ogen aan dat Wim zijn gezondheid alleen maar slechter werd.
  We hebben het dan over September 2019.
  Het toeval wilde dat we dezelfde dag vertrokken vanaf camping l’Arche om weer terug naar huis.
  De afspraak was om elkaar s’avonds weer te ontmoeten bij hotel Campanile in Metz Nord.
  En zo is het ook gebeurd.
  Samen hadden we het gezellig en hebben we heerlijk gedineerd.
  Toen het dinner was afgelopen en we weer terug wilden naar de kamer bleek dat een grote groep Chinezen geprobeerd had om met de lift naar boven te gaan. Gevolg : De lift stuk en buiten gebruik.
  Wij hadden een kamer op de eerste verdieping maar Wim en Els hadden de kamer op de tweede verdieping.
  Toen bleek al hoe moeilijk Wim het had.
  Wij zeiden tegen elkaar. “als dat maar weer goed komt”
  En het kwam niet goed.
  Waarschijnlijk zijn wij de laatsten geweest van de vaste gasten op camping l’Arche die Wim en Els hebben gezien.
  Dat vinden wij toch wel een speciale herinnering.
  We zullen Wim gaan missen en ook de uitdaging om hem van een eenmaal ingenomen standpunt van die mening af te brengen.

  Liefs van Janny en Harry
  Wij wensen Els en de familie heel veel sterkte de komende tijd.

 12. Cora Vlietstra en Gerda van Zoen

  Beste Els, Karen, Judith, Aisha en Inci,
  Fantastische herinneringen hebben wij aan Wim.
  Een lieve fijne collega, en een fantastische baas. Een man met humor, en dat zag je aankomen door die twinkeling in zijn ogen. We hebben wat afgelachen.
  Een mensenmens die voor ons klaar stond als we hem nodig hadden.
  Wim, dank je wel
  Cora en Gerda

 13. Willem Bredewoud

  Els Karen en Judith heel veel sterkte met dit verlies.
  Wim was een fijne mens, met een wijntje en veel gezelligheid, we hebben toch veel plezier
  gehad.
  Ik ben blij dat ik hem gekend heb.
  Willem.

 14. Lieve Els, Karen, Judith, Aisha en Inci

  Ik hoor het Wim nog zeggen, met dat wat ironische lachje van hem: als je je gewaardeerd wil voelen, moet je bekendmaken dat je stopt met je praktijk. Ik dacht eraan toen toevallig iemand me zomaar aansprak bij de papiercontainer . Ze zei: jullie waren de laatste echte huisartsen in Ouderkerk. Ik begreep wat ze bedoelde. 2 solisten, full time, altijd bereikbaar, altijd een dokter in het dorp die dienst had, niet meer voor te stellen. Ik heb het alleen weten vol te houden omdat ik me door Wim enorm gesteund voelde. We wisten wat we aan elkaar hadden, wisten van elkaar dat we nooit onnodig een beroep op elkaar deden. Wim ging daarin wel extreem ver, ging door als hij doodziek was of verging van de pijn, opgeven deed je niet. Je moest hem even leren kennen, maar ik wist al snel dat dit een collega was met een enorm warm hart, vroeg niets voor zichzelf, altijd bereid om in te springen. Als ik zonodig moest hardlopen: Wim nam wel even waar. Bij de geboorte van onze Eliza was toevallig ook Lucy die dag afwezig, zonder blikken of blozen nam hij die dag 3 praktijken voor zijn rekening.
  Ik had dienst toen Lianne balletvoorstelling had. Wim kwam erachter, kwam mij persoonlijk vertellen dat het de plicht van een vader was om daar bij te zijn, geen smoesjes, hij nam waar. Als tegenprestatie moest ik wel altijd luisteren als hij weer eens apetrots over zijn eigen dochters op zat te scheppen.
  Op zijn weinige vrije avonden ook nog eens druk met bestuurlijke zaken, zo worden ze niet meer gemaakt.
  1 keer per jaar toch een uitje met wijkverpleging en maatschappelijk werk, leerde je mekaar toch iets anders kennen….
  Ach ja, das war einmal, zo ging het nu eenmaal, komt niet meer terug, is maar goed ook.
  We zijn elkaar na zijn carriereswitch uit het oog verloren. Soms een kort moment op de HAP, bleek hij nog niets verleerd: nachtdienst, de volgende dag weer gewoon aan het werk, nooit klagen, hoewel er toen natuurlijk ook al gezondheidsproblemen waren.
  We schrokken enorm toen we van zijn overlijden hoorden.
  We verliezen een fantastische ex-collega, maar nog veel meer een warm mens, een rots in de branding.
  Lieve mensen, jullie verliezen een geweldige man, vader en opa.
  Een man om nooit te vergeten. Heel, heel veel sterkte

  Gerard en Sylvia

 15. Een warme academische huisarts,
  In 1999 kwam Wim bij onze afdeling als coördinator van de Academische populatie. Wij zochten bewust een wat oudere, ervaren huisarts. Zijn taakomschrijving was nogal vaag, het was immers een nieuwe functie. Wat die precies inhield omschreef hijzelf het beste in een interview afgedrukt in Emma van Zalinge: Huisartsgeneeskunde AMC-UvA 1965-2010, een kleine geschiedenis:
  “Mijn belangrijkste taak is het netwerk onderhouden en uitbouwen, en bereikbaar zijn voor specialisten en huisartsen. Als men iets te klagen heeft weten we altijd wel een oplossing te vinden. We werken aan relatieverbetering tussen huisartsen en specialisten door informeren, nascholing en toegankelijkheid op basis van protocollen” (einde citaat).
  Wim deed dit voortreffelijk met een grote inzet, betrokkenheid en voor een huisarts zo kenmerkende doelgerichtheid.Hij werd hiervoor breed gewaardeerd.
  Daarnaast werkten wij nauw samen bij het formuleren van deskundigheidsadviezen voor de rechtbank bij conflicten tussen patiënten en huisartsen of tussen huisartsen onderling. Wim maakte de eerste aanzet voor een rapport. Die waren zo gedegen en goed onderbouwd dat mijn inbreng zich tot een minimum konden beperken.
  Wim verliet de afdeling in 2011. Wij hielden contact en er ontwikkelde zich een vriendschap die verder ging dan het AMC. Zijn liefde voor Els, karen en Judith en zijn geluk met Aisha en Inci spatte er van af. ook zijn bijzondere vakanties naar een vaste plek kwamen aan bod en natuurlijk nog veel meer.
  Wim ken ik als een warme persoonlijkheid, zeer betrokken bij andere mensen als een voorzichtige levensgenieter en vooral als een mens met een groot hart. Dat dat hart hem nu juist in de steek liet.
  Lieve Els, karen, Judith, Aisha en Inci wat zullen jullie Wim gaan missen. Heel veel sterkte met het verdragen van dit verdriet. Houd elkaar maar stevig vast.
  Bert Schadé

 16. Alie en Teun de Haan

  Beste Els, Karen, Judith, Aisha en Inci,
  Wat een groot verlies. Een lachende, sterke en lieve echtgenoot, vader en opa verliezen is vreselijk. we leven met jullie mee en zullen morgen aan je denken. Ik heb Wim o.a. gekend door de ziekenauto die ooit heeft gereden in Ouderkerk. Daarop was ik ooit vrijwilliger. Ik heb Wim daar leren kennen als een rustige, doortastende man die zich niet liet meeslepen door de waan van de dag. En natuurlijk als onze huisarts, voor ons een rots in de branding waar je op kon vertrouwen. Nogmaals heel veel sterkte morgen!
  Met een intense groet,
  Alie en Teun de Haan

 17. Kees en Ans Jansen

  Lieve Els, Karen, Judith, Aisha en Inci
  Gecondoleerd met het verlies van Wim
  Wij schrokken erg van het bericht dat Wim was overleden, wij zullen hem blijven herinneren als een gezellige en vrolijke man. De gezellige avondjes in de Kwakel of Ouderkerk met een goed glas cognac met elkaar blijft in onze herinnering. Wij wensen jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies
  Kees en Ans Jansen

 18. Beste Els,
  Gecondoleerd met het overlijden van Wim. Op de foto is hij precies zoals ik me hem herinner vrolijk en met veel humor. Ik heb jaren met hem op de kamer gezeten op het AMC. We hadden heel veel lol en steunden elkaar als we het ergens moeilijk mee hadden. En dat laatste kwam ook regelmatig voor, zowel ziektes als werk-en familieproblemen. Die kamer was de beste werkplek waar ik ooit gezeten heb, mede dankzij Wim.
  Je herinnert je misschien ook nog de etentjes die we met de kamer hadden. Wim deed meestal de wijn, want dat koken liet hij liever aan de rest over.
  Ontzettend jammer dat jullie hem al zo vroeg moeten missen.
  Ik wens jullie veel sterkte.
  Veel liefs Corine de Kruyk

 19. Verdrietig zijn we door het overlijden van ons golfmaatje.
  We bewonderden hem om zijn doorzettingsvermogen omdat hij, ondanks allerlei klachten, tot hij definitief stopte met golfen, toch twee keer in de week op de baan stond.
  We zullen zijn humor en zijn Bourgondische kijk op het leven missen en we zullen dan ook, als we weer eens een rondje golfen en Corona het ons toestaat, een toast op Wim uitbrengen.
  Ad, Kees en Janbart.

 20. Corry Feitsma

  Lieve Els, Karen, Judith, Aisha en Inci,
  wat verdrietig dat jullie lieve, dappere en sterke man en grootvader is overleden.
  Een markante, hartelijke man.
  Ik denk aan ons bakje koffie met elkaar, kortgeleden. We praatten over van alles en nog wat en kwamen tot de ontdekking dat mijn huisarts in de huisartsenpraktijk van Wim in Ouderkerk, arts in opleiding is geweest. Dat was echt een verrassing. Het was gezellig, geen idee dat het zo snel voor altijd anders zou zijn …
  Ik wens jullie sterkte, kracht en liefde met elkaar om jullie te helpen dit grote verlies te kunnen verwerken.

 21. Maria en Egbert van der Veen

  We kennen Wim en Els van Zuid Frankrijk. Het beeld van hen, zittend in het zonnetje, met een bak aardbeien en een spuitbus slagroom tussen hen in. Iedere aardbei werd met een stevige hoeveelheid slagroom erop, duidelijk genietend, opgegeten! Een ander opvallende gebeurtenis was de dag dat ik op een gammele ladder klom en Wim er onmiddelijk bij kwam om de ladder vast te houden met de nuchtere opmerking “als je valt wordt ik er toch bij geroepen”. Verder was Wim, als Opa, een kenner van kinderliedjes zoals Chi Chi Wa …..

  We zullen je missen,

  Maria en Egbert

 22. Guus Vlieger

  Hierbij brengen wij onze welgemeende condoleance over.
  Veel sterkte met dit verdriet.
  Guus en Marijke Vlieger, Waterlandse golfclub.

 23. Briët/ Marja en Harry

  Beste Els, kinderen, kleinkinderen en familie.
  Gecondoleerd met het verlies van Wim.
  Het heeft ons ook doen schrikken dat Wim is heengegaan.
  Wij zullen de gezelligheid en het genieten wat Wim deed op de camping L’Arche gaan missen.
  Voor de aankomende tijd heel veel sterkte toegewenst.

  Marja en Harry Briët

 24. Jan van Aken

  Beste familie van Diest, Het bericht van het overlijden van Wim heeft mij diep getroffen. Dankzij onze gezamenlijke golf activiteit heb ik hem jaren meegemaakt. Ik bewonderde hoe hij wekelijks op dinsdag ochtend de competitie organiseerde. Af en toe speelden we dan 4 uur samen en werkten de 18 holes af.
  Ik wil u hierbij condoleren en u veel sterkte toewensen bij het verwerken van dit verlies.

 25. Lieve, beste golfvriend,
  Ik wist natuurlijk toen je moest stoppen met golfen dat je gezondheid en conditie achteruit ging.
  Je verhalen over je pacemaker en de verhalen over de discussies die je had met de specialisten waren altijd doorspekt met veel humor.
  Ik bewonderde je altijd hoe je daarmee omging.
  Je bent en was een fijn en plezierig mens om mee om te gaan en te spelen en uiteraard mee samen te werken in de Dinsdag Ochtend Competitie.
  Ik wens je vrouw en familie veel sterkte en liefs toe in de komende tijd

  Wim Bax
  Webmaster en Technisch adviseur DOC

 26. Beste Els en familie,
  Wij willen jou en je familie condoleren met het verlies van Wim.
  De afgelopen jaren hebben we elkaar leren kennen tijdens onze vakanties op camping l’arche.
  We zullen de gezellige tijden in herinnering houden, een glaasje wijn voor de caravan, irish coffee (met veel slagroom) in het restaurant, de Midi Libre die elke ochtend bezorgd werd.
  We wensen jullie veel sterkte nu en in de komende tijd.
  Erna en Hans Peters

 27. Beste Quillaume…
  We kennen elkaar al een lange tijd,
  ik ben je gaan knippen vanaf het moment
  dat je in Ouderkerk bent komen wonen…
  en… ben je natuurlijk ook gevolgd naar de Kwakel…
  Ik vond het altijd fijn om je weer te ontmoeten… ik zal je missen…
  Ik wens Els , en jullie allemaal heel veel sterkte !
  Hartelijke groeten…Jan Bruins

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar Boven