48 reacties op “Jeroen Nieuwint”

 1. Jarenlang was Jeroen een graag geziene contrabassist in ons orkest. Een toegewijde musicus en een bijzonder aimabele persoonlijkheid. Toen Jeroen gehoorproblemen kreeg en besloot met zijn orkestwerk te stoppen was dat dan ook een grote teleurstelling voor ons.
  Wij wensen zijn naasten heel veel sterkte.

 2. Lieve Reinilda, en andere naasten,

  Het afscheid van gisteren was een Jeroen-waardig afscheid, met krachtige toespraken en mooie muziek (van Jeroen).

  Jeroen zal altijd in mijn herinnering blijven als de talentvolle en toegewijde luider. Hij wist mooi te omschrijven wat het luiden van een klok, en met name de Magdalena met hem deed. Het luiden van klokken was voor Jeroen helend.

  De Magdalena zal nooit meer klinken, zoals Jeroen haar kon luiden/bespelen.

  Nogmaals dank dat we de foto’s van Jeroen als “UKG-fotograaf” hebben mogen veiligstellen. Zo leeft hij ook deze manier voort in het UKG.

  Een knuffel en warme groeten,

  Wilbert

 3. De knotgroep Houten heeft in Jeroen een kundige vrijwilliger verloren die met zijn eigen goed onderhouden gereedschap een klus doordacht aanpakte. Meermalen hebben wij een beroep op zijn kennis en vaardigheden mogen doen. Hij kon rustig en duidelijk een tot het gewenste resultaat leidend plan van aanpak uitleggen en was een graag geziene “knotter” bij onze groep.

 4. Lieve Reinilda,
  Het gevoel dat wij Jeroen als mens enorm zouden gaan missen, is na de prachtige on line uitvaartplechtigheid alleen maar versterkt.
  Nogmaals heel veel sterkte!
  Jeen en Anneke.

 5. Jeroen heeft tijdens een belangrijke periode in mijn leven de nodige kleur, toon, vermaak en ontwikkeling gebracht. Het ontbijt op zondagochtend aan de zonnebaars was een klassiek moment van samenkomen. Het is me altijd bij gebleven dat hij t voor elkaar kreeg zijn glaasje vruchtensap te laten staan tot het laatst, terwijl ik mijne compulsief meteen helemaal opdronk. Toen ik er naar vroeg, zei hij dat hij al vanaf het begin van de maaltijd had genoten van het idee straks dat glas te kunnen opdrinken. Dank voor deze en veel meer wijze inzichten en woordspelingen, het gaat je goed in het hiernamaals. En, Rob en Brechtje, Reinilda en andere nabestaanden, heel veel sterkte in deze zware tijd.

 6. Dag Jeroen, vaarwel en wat zong je het lied ‘ga je mee tot aan de brug’ prachtig, breekbaar en zo kwetsbaar. Recht in het hart

 7. Lieve Reinilda en familie van Jeroen,
  Helaas hebben Rob en ik Jeroen nauwelijks in zijn ware gestalte gekend. Zijn veelzijdigheid, muzikaliteit en wijsheid kwamen erg mooi naar voren in de afscheidsplechtigheid.
  Het luiden op het Domplein was heel indrukwekkend. Hoe 1 klok dan zo’n verhaal kan vertellen in heel veel nuances! Daarna dronken we met de Wilgenborghers een beker gluhwein bij een stalletje, proostten op deze lieve man en hebben hem een behouden vaart gewenst.
  Daar ga je!
  Lieve Reinilda, wij wensen jou veel sterkte.
  Een Joods spreekwoord zegt: ”Een mens is pas dood als hij vergeten is!” Dat zal zeker niet gebeuren.
  Heel veel liefs, Irene en Rob.

 8. Heel veel mooie en leuke herinneringen aan mijn speelmaatje jeroen.
  Ik blijf jou als een lieve warme vriend herinneren.
  Liefs Andrea

 9. Helaas heb ik Jeroen persoonlijk niet goed gekend. Maar wel als partner – man van Reinilda, haar steun en toeverlaat, haar maatje, haar zielsverwant. Hij bracht zoveel liefde en kleur in haar leven nadat ze ooit zoveel daarvan was kwijt geraakt. Lieve Jeroen, bedankt daarvoor. We zullen als de sissies van november 2017 goed voor Reinilda blijven zorgen.

  Sterkte lieve Reinilda en familie.

 10. Lieve Jeroen en Reinilda,

  Rust zacht Jeroen en hopelijk ben je na jouw reis, reeds opgehaald en warm, liefdevol ontvangen door jouw eerder overleden zus Hanneke.

  Voor jou Reinilda geef ik je alle kracht om dit zo verdrietige verlies te dragen met al jouw dierbaren om je heen.

  Om 16.15 uur ga ik in stilte online afscheid nemen van die lieve, warme, belangstellende , humoristische, taalrijke, nooit veroordelende, wijze en bijzonder mooie man.

  Ik denk aan jullie. Veel liefs.

 11. Het spijt ons erg dat een hersenbloeding Jeroens leven zo verwoestte en hem hier van zijn geluk en vrijheden beroofde.

  Jeroen heeft ons nu verlaten.
  Zoals een emigrant zijn vrienden en familie achterlaat voor een land hier ver vandaan, waarvan je weet niet meer te zullen terugkeren.
  Wat heeft hij uitgekeken naar deze reis, zijn lieve Reinilda ten spijt.
  Wat een moed heeft hij getoond om te kiezen voor zichzelf. En om, net zoals bij een emigratie, elders zijn geluk na te jagen.
  En dat heeft hij nu gevonden…

  Liesbeth en ik hebben van hem als musicus waardig afscheid genomen met een arrangement voor een muziekkapel en klokken.
  (Te beluisteren: https://1drv.ms/u/s!AqW0SMeRNTR1g4tT03Kg6TQEEqwn5A?e=UjJ5fO)
  Bij zijn vertrek hebben we met en dankzij het Utrechts Klokkenluiders
  Gilde en met vrienden en familie op het Domplein Jeroen uitgezwaaid en overluid met zijn favoriete Magdalena-klok.
  (Te beluisteren: https://1drv.ms/u/s!AqW0SMeRNTR1g4sV9xIDwarNiKJSGg?e=OsF6Th)

  Voor ons achterblijvers doet de leegte die nu is ontstaan pijn. We gaan hem heel erg missen.
  We zullen het een plekje moeten geven.
  Dat zal ons uiteindelijk lukken, met het besef dat het voor Jeroen nu goed toeven is daar in het Land van de Eeuwige Rust.

  Reinilda, familie en vrienden van Jeroen, wij wensen jullie heel veel sterkte.
  In de berusting dat Jeroen zijn hart heeft gevolgd en zo het geluk weer hervond.
  Precies wat wij hem zo hebben gegund.
  Amor Vincet Omnia.
  Bij het gemis van Jeroen leven wij intens met jullie mee.

  Nico en Liesbeth

 12. Lieve Jeroen en familie,

  Ernstig geschokt was ik toen ik een kleine 2 jaar terug hoorde van jouw herseninfarct en de restschade die dit heeft opgeleverd. Verschrikkelijk dat zo’n levenslustige levensgenieter en kunstenaar bij leven zo opgesloten wordt in zijn eigen lichaam. Ik heb ook veel respect voor jouw afscheidsregie. Toen ik een paar weken terug de vraag voor mijn adres kreeg, deed me dit al vermoeden, maar durfde het niet te vragen. Samen waren we in 2007 chauffeur op Oerol, waarin ik veel heb opgestoken van jouw rust en relativering in de hectische dagen bij het afbouwen. Verder hebben we regelmatig samen het diner genoten op Westerkeijn in 2007, 2008 en 2014. We hebben ontzettend veel gelachen en het spijt me dat ik je nooit meer zal zien. Mijn hart huilt. Groet en sterkte voor allen die het aangaat. Frank Borsboom

 13. Lieve Jeroen, Ik (Ronald) ontmoette je bij de tantra Oud & Nieuw 2010/11 bij de Schans in België. Het was een fijne ontmoeting en er volgde meer. We ontmoeten elkaar weer bij de Jaartraining 2011 bij “Groeien in Verbinding” van Kees & Maria. We hebben toen vele momenten gedeeld. Hierna ontmoeten we elkaar bij de TantraTempel in Varik. Met Nirav kon je het goed vinden en muziek maken was ook één van je passies. De foto is op 28 juli 2012 gemaakt tijdens het vuurritueel van de zweethut ceremonie bij de tantratempel.

  Zowel Nirav als ikzelf hebben mooie herinneringen aan je. Wij wensen je een mooie reis naar de volledige samenvloeiing van Shiva-Shakti toe. Nirav + Ronald

 14. Lieve Reinilda,
  Wij condoleren je met het verlies van je lieve Jeroen.
  We begrijpen zijn keuze om niet verder te gaan.
  Afgelopen zomer hebben we jou en Jeroen verschillende keren ontmoet op de Wilgenborgh.
  We zagen hoe fijn jullie het vonden op een eigen landje op de Wilgenborgh.
  Jammer dat het zo gelopen is en je alleen verder moet gaan.
  We wensen je veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.
  Hartelijke groet, Gerard en Ria

 15. Lieve Jeroen,

  Wat een ontdekkingstocht was het met jou. Ik vond het moeilijk om je te zien lijden in de beperkingen van je lichaam. Je hebt me diep geraakt. We hebben van elkaar geleerd. Ik ben verwonderd en dankbaar voor de verbinding. De eeuwige omhelzing van benen en armen om mij heen. Dag lieve Jeroen.

  Lieve Reinilda,
  Wat een diepe liefde en eenheid hadden jullie samen. Heel veel liefs en zachtheid voor jou. Ik wens je te mogen landen in jezelf en de eeuwige liefde die jullie samen hebben.

  Liefs Delilah

 16. Lieve Jeroen, lieve Reinilda.
  Niet vaak zie je stel zo liefdevol en zo bewust in het leven staan. Ik heb hier steeds met bewondering naar gekeken en van genoten.
  Jeroen, een lieve, zachte, muzikale, creatieve en zeer wijze man is aan een andere reis begonnen. Ik wens dat hij in staat blijft om dingen te doen die er toe doen.
  Lieve sis, in gedachten steeds bij je.

  Liefs Daan

 17. Reinilda, heel veel sterkte de komende tijd. Wij zijn blij dat we hem laatst nog een keer bij jullie hebben gezien en meegemaakt hoe lief, zorgzaam en attent hij reageerde op alles. Nu heeft hij de rust die hij wilde en verdiende. In gedachten zijn we bij jou en de kids en zullen zeker eerstdaags weer contact opnemen met je.
  Henk en Ria Spijker

 18. Wat hebben wij elkaar veel gegeven qua (levens)lessen.
  En dat ging maar door, zelfs tot op het laatst in ons videogesprek!
  Daarvoor mijn enorme dank, Jeroen.
  Groot respect voor wie je was!!! ❤️

 19. We hebben Jeroen ontmoet tijdens de knot zaterdagen.
  Het was een fervent en deskundig kettingzager. Nooit geweten dat hij zo muzikaal was en dat is jammer.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte.

 20. Mijn allerliefste Ziele maatje dat zijn vleugels om me heen zal blijven vouwen en dan zachtjes zal zingen: “Ik streel je, ik kus je, ik hou je goed vast”
  Ik heb je lief, zo lief…voor altijd!

 21. Lieve Reinilda,

  Ik zal Jeroen blijven herinneren als een zachtaardige lieve man. Het was mij een eer om in de laatste dagen nog voor hem te mogen spelen op zijn geliefde instrument de surbahar. Moge deze klanken hem in vrede begeleiden naar zijn nieuwe reis.

 22. Lieve Reinilda,

  Jeroen is niet meer. Zijn achternaam Nieuwint geeft aan dat er een nieuw avontuur lonkte voor hem achter de horizon: nieuwe wind. De wind heeft hem weer meegenomen voor zijn volgende reis.

  Veel liefs.

 23. Een muziekvriend is niet meer. Meerdere keren mocht ik met Jeroen concerten geven in den lande en meerdere cd’s opnemen. Zo treffende zoals het in de rouwkaart staat: bijzonder zachtaardig, muzikaal, wijs en een mooi mens. Ook inspirerend was hij, ook positief meedenkend. Ik denk met dankbaarheid terug aan hem. Dankbaar dat ik hem mocht kennen!!! Voor zijn geliefde die achterblijven: kracht toegewenst om zijn heengaan een plaats te kunnen geven in jullie levens.

 24. Reinilda en familie, rust…….heel veel sterkte en kracht bij dit grote verlies.
  We denken aan jullie,
  Peter en Didi

 25. Lieve Reinilde, het gaat snel opeens voor mij, mijn ‘nogmaals steun bieden brief’ ligt klaar om opgestuurd te worden, daarin geef ik jullie nog aan hoe mooi maar vooral ook moedig dit overgaan van Jeroen door jullie is aangegaan. En nu is Jeroen daadwerkelijk van ‘verblijfplaats’ veranderd. Het is zo speciaal allemaal, dat ik het bijna misplaatst vind om het gewone, wat basale woord, condoleren, te gebruiken….. voor jou, Reinilde en voor alle kinderen, wil ik aangeven dat ik hoop op een goed voortleven voor jullie en een weten dat Jeroen inderdaad bevrijd is, en dat daarbij steun is, voor nu en later. Een soort condoleance toch van onze kant.
  Er moet nog veel emotioneel werk verricht worden, die kracht naar kruis krijgen jullie. En dan hoop ik dat herinneringen zo gaan voelen, dat ze geen pijn meer veroorzaken, maar een zacht meebewegen met jullie nieuwe leven.

  In liefde, Janus en Joke

 26. Beste familie van Jeroen,
  De afgelopen jaren zijn vast heel zwaar geweest voor Jeroen en voor jullie allen. Ik wil jullie bij deze oprecht condoleren met het verlies van deze fijne persoon. Hij heeft een keer bij mij thuis meegedaan aan een muziekmiddag waarop enkele leden van het Utrechtse Klokkenluidersgilde voor elkaar musiceren. Jeroen verraste ons toen met een prachtig gevoelig stuk op de sitar, of ik geloof dat het anders heette. In elk geval, het was een heel bijzondere ervaring. Ter herinnering aan Jeroen stuur ik hierbij nog een foto van die gelegenheid. Hij ruste in vrede.

 27. Wat een triest einde aan wat zo’n liefdevolle start had. Jeroen en Reinilda, zo dol op elkaar dat de vonken ervan af spatten.

  Heel veel sterkte familie en Reinilda.

 28. Beste Reinilda en familie,
  Van harte gecondoleerd met het overlijden van Jeroen. Wij hebben s’middags een lichtje aangestoken in het bos en dit kaarsje verder laten branden in de aarde mandala bij ons huisje in Drenthe. Wij wensen jullie veel sterkte met het verlies.
  Liefs en groeten Paul Snijder en Annemieke Remmerswaal

 29. Lieve Jee, We hebben alles tegen elkaar gezegd wat nog gezegd moest worden, dus dat zal ik op deze plek niet overdoen.
  Rust zacht maatje.. en tot ooit!

 30. Lief tantetje,
  Ik had jullie nog zoveel jaren in liefde samen gegund. Ik denk aan jullie. Heel veel sterkte, en heel veel liefs van ons. Dennis & Aranka, Kayleigh & Quintin, Lichelle

 31. Beste Jeroen,

  Ik ben blij dat ik je nog heb leren kennen, al was het in de meest zware periode van je leven.
  Ik ben “blij” voor je dat je nu je rust krijgt en verlost bent van die zware periode.
  Ik wens je een goede reis.

  Ik wens Reinilda, de verdere familie, alle vrienden en bekenden heel veel sterkte.
  Gecondoleerd allemaal.

 32. Beste Reinilda en familie.
  Gecondoleerd met het heengaan van Jeroen.
  Ik heb Jeroen leren kennen als een positief en bijzonder persoon die veel uit het leven haalde en heeft gehaald.
  Ik wens jullie de komende dagen heel veel sterkte

 33. Lieve Jeroen,
  Ik heb je een paar keer ontmoet, lief en zachtaardig, ik heb ook eens wat mogen zingen van je . Een mooie bewerking van een alledaags liedje. Je bent nu vrij…..
  Sterkte voor iedereen die hem lief had en kende.

 34. Rust zacht Jeroen! Tijdens je leven heb ik genoten van je muzikaliteit, je kaligraverende basslijnen en grommende humor! Nu zal ik je met een glimlach blijven herinneren…. Sterkte aan je geliefden en naasten.

 35. Begin november kwam heel onverwacht een appje binnen van Jeroen. Hoewel we Jeroen al heel lang kennen – al vanaf onze conservatorium-tijd, rond 1980, zagen we elkaar later nog maar sporadisch, als Jeroen onze piano kwam stemmen. Heel af en toe hielp ik hem met Finale-klusjes om een deadline te halen. Het appje was voor mij een verrassing en de vraag die hij stelde een nog grotere: of ik nog één Finale-klusje voor hem wilde doen (letterlijk een finale-klus). Naar aanleiding daarvan ben ik nog een keer bij jullie, Jeroen en Reinilda, op bezoek geweest. Een intense en openhartige ontmoeting, waarin we ook veel herinneringen ophaalden. Om nooit te vergeten! Jeroen, je hebt een plek in ons hart!
  Wij wensen Reinilda en verdere familie en naasten heel veel sterkte.

 36. Jeroen heeft een flink aantal jaren met met wederzijds plezier met
  Knotgroep De Ronde Venen mee gezaagd..
  Zijn voorkeur ging uit naar werken met de kettingzaag waarvan het geluid hem,
  als muzikant, buitengewoon inspireerde.
  Wij als knotclub verliezen in hem een kameraad.

 37. Wat een vragen – wat een verlossing
  Wat een tranen – wat een troost
  Wat een verlies – wat een winst
  Wat een chaos – wat een rust
  Wat een dissonant – wat een harmonie
  Wat een einde – wat een begin

  Wat een voorrecht dat ik de laatste maanden heel iets dichter bij jullie en ook alleen met Jeroen kon zijn zo vlak voor het omslaan naar de volgende pagina.
  Dankbaar kijk ik terug op de mooie momenten van samen musiceren, praten over geloof, samen lachen, samen huilen, samen bidden.

  Geloof, hoop en liefde voor de nabestaanden!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar boven